Feedback Cursisten

Joost van KleefJoost van Kleef
Normoxic Trimix opleiding

In mei 2004 heb ik bij de IANTD school 'Divewise' in Beuningen, onder leiding van Jos Smits, de opleiding Normoxic Trimix diver met succes afgesloten, als vervolg op de Advanced Nitrox opleiding die ik in 2003 ook bij Divewise heb gevolgd.

In het theoretisch gedeelte van deze opleiding komen alle facetten van de opleiding goed aan bod. Hierbij wordt wat uitgebreider aandacht besteed aan de essentiŽle onderwerpen en worden de minder belangrijke onderwerpen vlot behandeld; alles afgestemd op het reeds aanwezige niveau van de cursist, zodat maatwerk ontstaat. Het lesmateriaal is professioneel en praktisch, volgens de IANTD normen. De theorieles is mooi gebalanceerd, met voldoende interactie tussen docent en leerlingen. De door Divewise gekozen examenvorm is zeer praktisch.

Het praktijkdeel in het zwembad is ook weer afgestemd op het kennis- en ervaringsniveau van de cursisten. Hierbij worden echt nieuwe vaardigheden aangeleerd, die je zelfredzaamheid sterk vergroten. Er worden echt grenzen verlegd!

De buitenwater opleidingen hebben voor een deel plaatsgevonden in de Groene Heuvels in Bergharen. Een ideale plas met redelijke harde zandbodem en vrijwel altijd goed zicht. Hierbij worden de vaardigheden verder aangescherpt en goed ingeslepen. Uiteindelijk weet je dat je echt op jezelf kunt vertrouwen.

Het tweede deel van de buitenwateropleiding, de diepe decompressie duiken, vond plaats in Vinkeveen. De twee verplichte duiken worden op verschillende dagen gemaakt. Ik heb deze spreiding als bijzonder positief ervaren. Enerzijds omdat je hierdoor consistentie in de vaardigheden beter kunt laten zien en anderzijds omdat de stress factor hierdoor vrijwel nihil wordt. Bovendien komt dit de veiligheid ten goede.

Ik heb deze opleiding met veel plezier gevolgd. Met name door de praktijk gerichte benadering, het echt leren van nieuwe vaardigheden die mij als duiker beter hebben gemaakt, waardoor ik met steeds meer plezier met technisch duiken bezig ben. De hele opleiding is sterk op maat gemaakt, nauw aansluitend op het niveau en het interessegebied van de cursist. Jos weet goed in te spelen op de reeds aanwezige kennis en vaardigheden, zodat je niet onnodig tijd besteedt aan dingen die je al weet en kent. Bovendien beschikt hij over een schat aan ervaring en kennis, die hij op een zeer professionele wijze weet over te brengen in zowel de theorie- als de praktijklessen. Als extra krijg je handige en praktische tips, over uiteenlopende onderwerpen zoals onder andere veiligheid, gezondheid, materiaalconfiguratie en -onderhoud. Deze opleiding heeft zonder meer mijn kennis en vaardigheden verdiept en verbreed en is als zodanig een duidelijke plus ten opzichte van de reguliere duikopleidingen.

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website