Opleiders

Jos Smits

Ik ben 25 jaar geleden begonnen met mijn eerste duikervaringen binnen een NOB vereniging in het zuiden van ons land. Echter mijn motivatie om aan duiken te beginnen is al veel vroeger begonnen daar ik als kind al aangetrokken werd door de toen frequent uitgezonden avonturen van Jacques Cousteau met de Calypso.

Na zo'n 5 -6 jaar stevig gedoken te hebben in Nederland en de Middellandse zee bereikte ik het niveau van 3 sters duiker (nu 4 *) en wilde graag mijn ervaringen en passie voor het duiken overbrengen aan anderen. Het traject wat volgde in de jaren daarna waren de toenmalige NOB Instructeurs opleidingen die ik in 1989 heb afgerond na het behalen van het CMAS/NOB 2 sters Instructeurs brevet. Hierna heb ik nog vele duikers en (club)Instructeurs mee mogen begeleiden en opleiden in het NOB systeem. Na 25 jaar actief duiken en opleiden heb ik recentelijk de qualificatie CMAS 3 * Instructeur behaald.

Eind 90er jaren echter werd mijn interesse gewekt voor de meer uitdagendere duiken met andere gassen en heb ik in de jaren daarna mezelf geheel toegelegd op technisch duiken. Momenteel ben ik één van de 6 IANTD Instructor Trainers die we in Nederland hebben en geef ik met veel plezier het technisch duikvirus over aan enthousiaste aspirant technisch duikers voor zowel open circuit (t/m full trimix duiker) alsmede rebreather opleidingen.

In 2004 heb ik een start gemaakt met het opzetten van mijn eigen IANTD Facility in het oosten van ons land onder de naam DiveWise Technical Diving.Bekijk mijn visite kaartje via
Visitekaartje Jos Smits

 

Robin Bronsteede
Robin Bronsteede

Nog niet zo lang geleden ben ik begonnen met duiken. Om precies te zijn sloot ik me in 1998 aan bij duikvereniging DCM in Maastricht. Meteen was ik helemaal verslingerd aan deze sport en stukje bij beetje kwam de ervaring.

Na een aantal jaren recreatief duiken door heel Nederland en daarbuiten werd mijn interesse gewekt door de opkomst van Nitrox. Om meer hierover te weten te komen en er ervaring mee op te doen, kwam ik na enig zoeken bij DiveWise terecht voor een ‘Advanced Nitrox’ cursus.

Na deze eerste kennismaking met het technisch duiken, was ik meteen verkocht. Al snel bleek er meer te ontdekken zijn en wilde ik meer leren. Trimix-duiken was dè logische opvolger en zodoende volgde ik de ‘Technical/Normoxic Trimix’ en later de full Trimix opleiding.

Na al die jaren van duiken is het leuk om alle vergaarde kennis en ervaring te delen met anderen. Als ik zelf geen les geef sta ik als ‘Technical Diver Supervisor’ Jos ter zijde bij de opleidingen van DiveWise Technical Diving….

Tot aan de waterkant, Robin Bronsteede

Of bekijk mijn visite kaartje via
Visitekaartje Robin Bronsteede

 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website