Nieuws

Nieuwe JJ-CCR NL duiker gebreverteerd! - 21/06/2019

Na een periode van twee maanden heeft vandaag op 21 juni 2019 Raymond Lablans zijn level 1 opleiding op de JJ-CCR rebreather met goed gevolg afgerond. De opleiding bestaat uit de nodige theorielessen, confined water sessies bij DiveWorld in Enschede en een aantal buitenwater duiken in Slijk Ewijk. Raymond heeft dit programma met veel interesse en de nodige motivatie doorlopen.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van dit brevet en welkom bij de steeds maar groter wordende groep JJ-CCR duikers in Nederland (en daarbuiten). Nu op naar het maken van de nodige vlieguren op je JJ-CCR Raymond.

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Drie nieuwe JJ-CCR NL duikers gebreverteerd! - 24/03/2019

Vandaag op 24 maart 2019 hebben Rob Vierwind, Karst Brucker en Jeroen Steinberg hun Level 1 opleiding voor de JJ-CCR met succes afgerond. Dit duikteam heeft met veel enthousiasme, gedrevenheid en plezier deze opleiding doorlopen en kunnen nu de al stevig opgebouwde uren verder uitbreiden op weg naar een Level 2 kwalificatie (trimix tot 60 meter).

Namens DiveWise Technical Diving nogmaals gefeliciteerd met het behaalde resultaat en nog veel veilige en vooral leuke duiken met deze fantastische JJ-CCR.

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Twee nieuwe EANx en TRIMIX Blenders erbij - 21/03/2019

Na een stevige dag gevuld met theorie, praktische vaardigheden en uiteraard het blenden van EANx en Trimix mengsels zijn beide technische duikers Jan Mulder en Jonathan Bosma geslaagd voor hun Blender kwalificaties.

Namens DiveWise van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat mannen.

DiveWise Technical Diving

 

Weer een JJ-CCR duiker erbij

Na de theorie, praktijk binnenwater skills duiken, oefenduiken en de laatste 30 meter buitenwater duiken te hebben afgerond heeft Nederland er weer een erg enthousiaste JJ-CCR duiker bij.

Melvin van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat en nog veel ongelooflijk mooie duiken met je JJ-CCR.

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Twee Level 2 JJ-CCR duikers erbij

Na de nodige ervaringsduiken te hebben gemaakt zijn Roel Vermelis en Jan Mulder in het voorjaar aan hun Level 2 duik opleiding begonnen. Na het theorie deel en het examen hiervoor volgde de nodige skills duiken in Slijk Ewijk. Hierbij werden alle oefeningen op hun inmiddels bekende JJ/CCR serieus en vaak getraind.

Na dit gedeelte op max 31m waren Jan en Roel klaar voor de diepere duiken in Hemmoor op diepten tot 55 m op een Trimix mengsel. Beide cursisten hebben ook deze duiken met de juiste instelling, focus en skills kunnen afronden en hebben hiermee hun Level 2 trimix opleiding afgerond. Dit geeft ze de bevoegdheid om met de JJ-CCR trimix duiken te maken tot een max diepte van 60 meter.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prima resultaat en nog veel veilige en vooral leuke duiken met jullie JJ- CCR

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Ron Broers heeft op zaterdag 11 augustus 2018 zijn Instructor Cross Over programma met goed resultaat afgerond en mag ik namens de IANTD EU verwelkomen als nieuwe Instructeur binnen onze organisatie.

Na de nodige uren theorie en zelfstudie heeft Ron de laatste programmedelen zoals een Theorieles, Dry-teaching , Confined en Buitenwater duik voor een groep cursisten met succes afgerond.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat. Ik wens je nog vele jaren veel plezier aan het begeleiden en opleiden van IANTD cursisten

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Twee nieuwe JJ-CCR NL duikers gebreveteerd !

Na een vroege februari start met, de nodige theorie, confined en buitenwater uren/duiken zijn Jan Mulder en Rogier Visser op 25 maart geslaagd voor Level 1 - JJ-CCR Diver.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prima resultaat en nog veel veilige en vooral leuke duiken met jullie JJ- CCR unit.

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Level 1 JJ-CCR Duikers

Al weer drie nieuwe JJ-CCR NL duikers erbij!

Op 11 december 2016 hebben Cees en Jeroen Kassenberg met Martijn Kamphuis de Level 1 - JJ-CCR opleiding met succes afgerond.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prima resultaat en nog veel veilige en vooral leuke duiken met jullie JJ- CCR unit.

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Full Trimix JJ-CCR Duikers

Natasja van Rompaey, Thomas van Rompaey en Wil van Campen hebben op 25 juli hun Full Trimix CCR opleiding op de JJ-CCR met succes in de UK afgerond.

Na de nodige maanden trainen en oefenen in NL en Duitsland werden de laatste kwalificatie duiken in de UK gemaakt waarmee de opleiding met goed gevolg werd afgerond.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prima resultaat.

Jos Smits

IART/IANTD Instructor Trainer OC/CCR

 

Opleidingen voorjaar 2016 - 23/12/2015

Voor het voorjaar van 2016 staan onderstaande opleidingen op de agenda. Mocht je interesse hebben in een van de opleidingen of staat de door jouw gewenste opleiding er niet tussen neem dan contact met ons op.

Datum
Cursus
Plaats
Op aanvraag Adv Nitrox Diver/TekLite Beuningen/Vinkeveen
Maart-Mei Normoxic Trimix Diver Beuningen/Vinkeveen/Hemmoor
Op aanvraag Full Trimix Diver OC Beuningen/Hemmoor/UK
Voorjaar JJ CCR Level 1 Beuningen/Vinkeveen
Voorjaar JJ CCR Level 3 Beuningen/Hemmoor/UK
Op aanvraag Inspiration CCR Diver Beuningen/Vinkeveen
Op aanvraag Instructeurs opleidingen OC/CCR Beuningen/Vinkeveen

 

Drie JJ-CCR Normoxic Trimix duikers erbij

Na een traject met de nodige theorie en buitenwater duiken hebben Natasja en Thomas van Rompaey samen met Wil van Campen JJ-CCR Level 2 in Hemmoor afgerond met een aantal 50 meter duiken.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Nog vele veilige duiken gewenst.

NL heeft er weer 4 nieuwe JJ-CCR duikers bij !! - 10/04/2015

Na de nodige theorie instructie, confined en buitenwater duiken heeft DiveWise Technical Diving 4 nieuwe JJ-CCR duikers aan de inmiddels lange lijst met voorgangers toegevoegd. De erg enthousiaste cursisten hebben na de nodige inzet en vele oefeningen met de JJ-CCR de User training in maart en april afgerond. Nu volgen de ervaringsduiken en uiteraard het plezier in het duiken met je JJ.

Miranda, Nils, americo en Frank van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Namens DiveWise wensen wij jullie nog heel veel veilige duiken toe.

Jos en Robin

 

Geslaagde Normoxic Trimix Diver - 19/10/2014

Roel van Lent heeft na de nodige theorie lessen en buitenwater duiken zijn eerste technische duik kwalificatie behaald. In Hemmoor (noord Duitsland) heeft Roel in het weekend van 18 en 19 oktober zijn diepe duiken met Trimix en Nitrox gasmengsels keurig volgens de voorbereidende planning uitgevoerd. Voor zijn duikbuddy Joost zullen deze afrondende duiken wegens medische oorzaak even moeten worden uitgesteld tot voorjaar 2015.

Roel, namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van je IANTD Normoxic Trimix Diver brevet.

Jos

 

Geslaagden Advanced Nitrox - 21/06/2014

Na een vroege start in het voorjaar is de eerste Advanced Nitrox opleiding 2014 bij DiveWise Technical Diving afgerond. Na de nodige theorielessen, confined water duiken (DiveWorld Enschede) en leerzame praktijk buitenwater duiken zijn Joost van den Broek en Roel van Lent de trotse bezitters van het IANTD advanced Nitrox Diver brevet. Met hun goede instelling en juiste focus op de aan te leren vaardigheden is het beide cursisten prima gelukt om een goede fundatie te leggen voor de volgende stap naar het Normoxic Trimix brevet.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behalen van dit brevet.

Jos

 

Geslaagden JJ-CCR Mod 1 - 19/01/2014

Dit voorjaar is alweer de eerste JJ CCR module 1 opleiding van start gegaan en zijn de 4 cursisten met succes door de opleiding gegaan. De eerste lessen hebben we in Enschede (Diveworld) gedaan. Alle theorie en de eerste 4 duiken konden op die manier in een zeer compacte manier worden weggezet. De laatste duiken zijn in de Groene Heuvels gedaan waar na afloop iedereen kon worden gefeliciteerd.

Met deze opleiding is zowel nederland als belgie weer 2 JJ duikers rijker. Natasja, Thomas, Nancy en Rik van harte gefeliciteerd

Jos en Robin

 

Geslaagden Full Trimix - 27/10/2013

Wederom zijn er bij Divewise 3 geslaagden voor het Full Trimix brevet. In het voorjaar zijn Frans, Paul en John gestart met de eerste skills duiken en na veel trainen en voorbereidende duiken in Vinkeveen (50m) werd op 18 oktober 2013 de laatste duik voor het brevet naar 70 meter gemaakt.

In het dit keer zeer zonnige Chepstow (UK) mochten de heren de felicitaties in ontvangst nemen voor het harde werken. Nogmaals van harte met het behalen van jullie brevet!

Jos en Robin

 

Geslaagden JJ-ccr Level II - 30/04/2013

In het weekend van 27/28 april was het weer tijd voor een weekendje Hemmoor. Een mooie gelegenheid om de skillks weer eens op te poetsen en ook voor het afronden van de JJ-ccr level II opleiding. Met de drie kandidaten werden hier 2 duiken gemaakt naar 50 meter ter afronding van de opleiding.

Het water was weer helder, zoet en vooral nog goed fris. Prima ingrediŰnten voor mooie duiken en we mogen Michael, Remco en Leon dan ook van harte feliciteren met het behalen van hun brevet.

Jos en Robin

 

DiveWise staat weer op duikvaker - 04/12/2012

Ook in 2013 zal DiveWise Technical Diving weer een stand hebben op de duikvaker. Op 2 en 3 februari zullen wij als JJ-CCR importeur en trainings instantie van de Benelux aanwezig zijn met de inmiddels bekende en zeer succesvolle JJ-CCR rebreather.

Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor technische opleidingen op Open Circuit en de Inspiration/Evolution rebreathers. Wie weet tot ziens op de duikvaker, stand 215.

Kijk voor meer info op de duikvaker website

Jos en Robin

 

Duiken in Hemmoor - 01/10/2012

Afgelopen weekend was DiveWise Technical Diving naar Hemmoor afgereisd voor een aantal leuke (tech) duiken. In totaal waren er 8 duikers aanwezig, waaronder ook 5 JJ-CCR duikers uit zowel nederland als belgie. Tijd voor een mooi foto moment.

Op zaterdag werd er nog een laatste duik gemaakt voor de Normoxic opleiding, Bas en Jan nogmaals van harte met het behalen van jullie brevet.

Wil je ook technisch leren duiken op open of gesloten circuit, neem dan contact met ons op,
Jos en Robin

 

JJ-CCR level I opleiding van start - 08/08/2012

Zaterdag jl is de tweede JJ level 1 opleiding van dit jaar begonnen. In de opleiding zitten dit keer 2 zuider buren en als start lokatie is wederom Enschede gekozen. In het eerste weekend konden we daar 4 duiken en alle theorie wegwerken.

Nog 4 duiken te gaan en dan kunnen de heren hopelijk beginnen aan het zelfstandig opbouwen van hun uurtjes.

Heel veel plezier en succes tijdens de opleiding,
Jos en Robin

 

Nieuwe opleiding JJ-CCR level I - 17/04/2012

De eerste JJ-CCR opleiding van 2012 is net afgerond en de volgende staat alweer op de kalender. In augustus 2012 zal deze van start gaan en er zijn nog 2 plekken vrij.

Mocht je interesse hebben in het duiken op een JJ-CCR neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Of houd de opleidingskalender in de gaten voor andere data en/of andere opleidingen.

Wellicht tot ziens in een van de opleidingen,
Jos en Robin

 

Geslaagden JJ-CCR - 17/04/2012

Dit voorjaar zijn er weer 4 duikers geslaagd voor hun JJ-CCR level I brevet. Binnen deze groep zat er 1 cross over en 3 nieuwe CCR duikers.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie brevet en nog veel veilige duiken gewenst.

Jos en Robin

 

Rebreather intro - 23/03/2012

Foto's gemaakt door: D. A Tjioe

Zaterdag 17 maart was alweer de 2e keer dat DiveWise Technical Diving een rebreather introductie dag organiseerde met de mogelijkheid tot het duiken op 2 verschillende rebreather units.
Na een blok algemene theorie en een lunch kon er gedoken worden op zowel een JJ-CCR als een Buddy Inspiration.

Dat de units er anders uitzien is wel duidelijk en na een korte duik werd ook duidelijk dat beide units hun specifieke eigenschappen hebben en toch net iets anders duiken. Aan het einde van de dag heeft iedereen dan ook wel een voorkeur voor een van beide units.

Het was wederom een geslaagde dag waarop misschien wel 5 CCR-duikers in spe hebben kunnen ruiken aan het duiken op een rebreather.

Jos en Robin

 

Rebreather nieuws - 12/03/2012

Afgelopen weekend is de eerste JJ-CCR opleiding van van 2012 van start gegaan. Omdat de cursisten uit alle windstreken komen is er voor gekozen de eerste duiken te maken in Diveworld in Enschede. Op zaterdag ochtend werd begonnen met theorie, maar na de lunch werden de eerste skills geoefend in het water. In eerste instantie nog wat onwennig, maar gedurende de duiken ging het steeds beter.

Ook op zondag werd er begonnen met een theorie gedeelte om daarna wederom het water op te zoeken. Inmiddels gaan de skills al stukken beter. Aan het einde van de dag zitten de eerste 4 duiken van de opleiding er al op en kunnen we terug kijken op een geslaagd eerste deel van de cursus.

Naast de JJ-CCR opleiding was er ook een kandidaat inspiration duiker voor het recreational CCR programma. Andrey toonde duidelijk aanleg voor het CCR duiken en kon op zondag met trots zeggen: "Ik ben CCR duiker". Andrey, namens DiveWise van harte gefeliciteerd....!

Jos en Robin

 

Een blik op 2012 - 19/12/2011

Iniddels is het december en staat 2012 alweer voor de deur. Ook in 2012 staat DiveWise Technical Diviing weer klaar voor al jullie technische duik opleidingen. De eerste cursussen staan alweer gepland, maar in overleg en bij voldoende animo kan elke opleiding gestart worden. Kijk voor de reeds geplande opleidingen in ons cursus overzicht.

Natuurlijk staat DiveWise ook weer op de beurs. Je komt ons tegen op Boot in Dusseldorf (21 t/m 29 januari) en op stand 215 van de Duikvaker in Houten (4 en 5 februari). In beide gevallen kan je de JJ-CCR bewonderen. Deze unit is inmiddels CE gekeurd en is een revolutie in rebreather land te noemen.

Kom eens langs voor een praatje of neem contact met ons op als je meer wilt weten over technisch duiken, zowel OC als CCR.

Jos en Robin

 

Tweede JJ-ccr duiker geslaagd - 31/07/2011

Zondag 25 september was het eindelijk zo ver voor Leon, hij slaagde voor zijn JJ-ccr level I brevet. Er moest nog even worden geschaafd aan de scenario's, maar daarna kon met een lekker ontspannen foto-duikje de opleiding worden afgrond.
Hiermee is Leon de tweede JJ-ccr duiker gebreveteerd door DiveWise.

Leon van harte gefeliciteerd met het behalen van je brevet en nog veel fijne en veilige duiken op de JJ gewenst.

Jos en Robin

 

JJ-CCR CE gekeurd - 31/07/2011

Afgelopen maandag kwam na lang wachten het goede nieuws betreffende de CE type goedkeuring van de JJ-CCR rebreather. Vanaf nu is de JJ-CCR rebreather ook CE gekeurd tot een diepte van 40 meter met Diluent lucht en 100m met Trimix.

Wellicht al bij jullie bekend, maar DiveWise is door de fabrikant en de IART trainings organisatie gekozen als dealer en trainings facility. Wij verzorgen voor de JJ-CCR en APD Inspiration en Evolution eCCRĺs alle opleidingen t/m full Trimix. De eerste kandidaten zijn inmiddels gebreveteerd na een opleidingsperiode van ca 2 maanden.

Mocht je interesse hebben, of meer informatie willen kijk dan eens op de JJ-CCR website en/of neem even vrijblijvend contact met ons op.

Jos en Robin

 

Nieuwe geslaagden - 17/07/2011

In de afgelopen weken zijn er weer een 4 tal heren die hun brevet wisten te behalen bij DiveWise Technical Diving. Onno Kok ronde zijn Inspiration Module 2 af en Edwin van Weert zijn Inspiration Module 1. Stefan Strzelczyk en Martijn Maas genoten afgelopen vrijdag nog van het mooie weer in Vinkeveen en haalde met hun duik naar 50meter het Normoxic brevet.

Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd en dat er nog maar veel mooie en veilige duiken mogen volgen!

Jos en Robin

 

JJ-CCR level 1 van start - 03/07/2011

Inmiddels loopt de eerste opleiding van de JJ-ccr (level 1) in de Benelux. Na 2 avonden vol met theorie zijn inmiddels de eerste buitenwater duiken gemaakt.

Voor het behalen van het brevet zullen nog meer duik sessies volgen, hiermee zullen de cursiten hun skills in het duiken met een gesloten systeem verder uitbouwen. Zoals ook nu weer blijkt dat deze skills toch echt wat training vragen.

Mocht je ook ge´nteresseerd zijn in duiken op een JJ-ccr, neem dan contact met ons op.

Robin en Jos

 

Nieuwe geslaagden - 29/05/2011

Op 27 mei j.l hebben weer een drietal cursisten het brevet IANTD full Trimix Diver in ontvangst mogen nemen. Na een intensief programma met theorie, confined watersessie, ondiep buitenwater, 50 meter buitenwater (Hemmoor Duitsland) werden de laatste en afsluitende duiken gemaakt in het NDAC in Chepstow (UK). Op deze laatste locatie kunnen duiken worden gemaakt tot over de 70 meter met alle voorzieningen erbij die je nodig hebt om de veiligheid te waarborgen.

Remco Zwemer, Michael Verheijen en Ron van Heuven mogen vanaf nu hun ervaringen verder uitbouwen tot op een max. diepte van 100 meter. Namens DiveWise Technical Diving nogmaals van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat na vele maanden hard werk.

Ook aan de CCR kant is er nieuws te melden. Collega IANTD instructeur Levi Meulensteen heeft recentelijk zijn Module 1 op de Inspiration CCR bij ons behaald en kan nu ook zijn ervaring verder uitbouwen op de Inspiration rebreather. Van harte gefeliciteerd en dat er nog maar vele leuke en veilige CCR duiken mogen volgen.

jos en Robin

 

DiveWise introduceert de JJ-CCR op Duikvaker - 08/02/2011

Op de afgelopen Duikvaker is de JJ-CCR door DiveWise Technical Diving als importeur voor de Benelux formeel ge´ntroduceerd. Vanaf de start op de zaterdag tot en met het laatste uur op zondag was er flinke aanloop op onze stand met een enorme belangstelling voor de JJ-CCR.

Voor de meeste bezoekers was dit de eerste gelegenheid om de JJ-CCR rebreather in werkelijkheid te zien. De feedback van de meeste mensen was erg positief waarbij met name de stevige en solide bouw en flexibiliteit van de unit (keuze mogelijkheid wat betreft flessen, counterlong plaatsing en scrubber keuze) werden genoemd. Wat opviel is dat de ge´nteresseerden vaak al doken met een ander merk rebreather en zochten naar een unit met meer flexibiliteit.

Ook werd onze stand bezocht door veel duikers uit BelgiŰ en later op de zaterdagmiddag door een lid van ons koninklijk huis. Als fervent duiker werd hij aangetrokken door de technische en stoere uitstraling van deze nieuwe telg op de Benelux markt.

Voor serieus ge´nteresseerde in de JJ-CCR organiseert DiveWise technical Diving op zaterdag 2 april a.s een CCR Experience dag waarvoor inschrijving mogelijk is. Het programma zal naast een presentatie een test/try-dive faciliteren bij Diving World in Enschede. Voor degene die deze locatie niet kennen een verwarmd bassin met een max. diepte van 10 meter.

Voor informatie en inschrijvingen voor dit event kan je mailen naar Technicaldiving@divewise.nl

Jos en Robin

 

DiveWise op duikvaker 2011 - 15/01/2011

In het weekend van 5 en 6 februari 2011 is het weer duikvaker in Houten. DiveWise Technical Diving zal, als importeur en enige JJ-CCR trainings faciliteit in de Benelux, ook aanwezig zijn.

We zijn te vinden in hal 2 op stand u255, kom langs voor een kennismaking met de JJ-CCR en de instructeurs achter DiveWise

Wie weet tot ziens op 5 of 6 februari, Jos en Robin

 

Nu ook JJ-CCR opleidingen - 20/11/2010

Vanaf heden kan je bij DiveWise Technical Diving ook opleidingen volgen voor de JJ-CCR. Opleidingen van level 1 (user course) tot en met level 3 (Full trimix) zijn mogelijk.

De JJ-CCR is zeer duurzaam en solide gebouwd. Naast de keuze in counterlongen (voor of achterzijde) bied deze unit je de vrijheid om elke fles (tot 12liter) te monteren zonder aanpassingen aan de unit. De rebreather komt standaard met een Shearwater multigas computer, hud en bailout-valve.

Meer weten over de JJ-CCR of een opleiding volgen op deze unit? Neem dan contact met ons op...

Jos en Robin

 

Ouder nieuws.....

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website