Nieuws Archief

Opleidingen najaar 2010 - 08/09/2010

Voor het najaar van 2010 staan onderstaande opleidingen op de agenda. Mocht je interesse hebben in een van de opleidingen of staat de door jouw gewenste opleiding er niet tussen neem dan contact met ons op.

DATUM
CURSUS
LOCATIE
INSTR
Op aanvraag Teklite Beuningen Jos Smits /
Robin Bronsteede
Sept/Okt Inspiration CCR diver Beuningen / Vinkeveen Jos Smits /
Robin Bronsteede
Sept/Okt Normoxic Trimix Beuningen / Vinkeveen Jos Smits /
Robin Bronsteede
November DAN Basic Life Support provider Beuningen Jos Smits
Op aanvraag Eanx/trimix Blender Beuningen Jos Smits /
Robin Bronsteede
Op aanvraag Instructor Cross over (IEC) Beuningen Jos Smits

 

Nieuwe blenders - 05/07/2010

Wederom stond er een flinke groep klaar om het blenden in de vingers te krijgen. In totaal waren er 5 man die graag wilde leren hoe je nu veilig nitrox of trimix kan maken, maar ook wat er voor nodig is om een fles met kraam zuurstofschoon te krijgen.

Na een ochtend vol theorie was het 's middags tijd om te cleanen en te mengen. Voor iedereen een leerzame dag met als eindresultaat een brevet waarmee ze thuis of bij de vereniging aan de gang kunnen. Allemaal van harte met het behaalde brevet

Jos en Robin

 

Afronding Normoxic opleiding - 31/05/2010

Voor de afronding van de normoxic trimix opleiding is DiveWise in het weekend van 29 en 30 mei naar Hemmoor geweest. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werden de voorbereidingen getroffen voor de eerste duik naar 50m. Materiaal check, runtijden laatste keer doornemen e.d. allemaal dingen die inmiddels meer en meer routine beginnen te worden voor de cursisten. Als alles OK is te water bij E2, afdalen in het kraak heldere, maar koude, water naar 50m. De opstijging loopt prima met de gaswissel en het schieten van de boei.

Zondag staat er nog een 50m duik op het menu. Dit keer bij E3 (de Rüttler), langs alle overgebleven delen naar beneden en in het vrije weer omhoog. Zonder problemen wordt de runtijd afgewerkt, de gasswitch gecomminiceerd en de boei opgelaten. Michael, Remco, Alexander en Ruud allemaal van harte gefeliciteerd met het halen van jullie brevet!

Naast de 4 Normoxic kandidaten liepen tijdens deze opleiding ook 2 instructeurs in opleiding mee. Ook voor hun was Hemmoor het laatste stukje van de opleiding. Dat het niet altijd even gemakkelijk is bleek voor één van hen, mogelijk gaat het de volgende keer beter. Jan Dankers behaalde zijn Normoxic Trimix Instructeurs brevet, van harte hiermee.

Allemaal nog vele veilige duiken toegewenst.

Jos en Robin

 

Geslaagden inspiration CCR opleiding - 23/05/2010

Vrijdag 21 mei was het de laatste duik voor Eugene en Raymond in de Inspiration MOD1 opleiding. In oostvoorne werd een afsluitende duik gemaakt langs een aantal objecten die er liggen. Eindelijk een duik zonder die vervelende scenario's en oefeningen.

Namens DiveWise nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie brevet en nog vele veilige duiken toegewenst

Jos en Robin

 

Inspiration CCR opleiding - 27/04/2010

Zaterdag 24 april is er een begin gemaakt met de duiken van de nieuwe Inspiration CCR opleiding. Tijdens een confined sessie konden de cursisten eerst wennen aan de unit en de andere manier van trimmen. In de eerste skills duik ging het meteen al een stuk verder, maar de cursisten werken hard om de oefeningen onder de knie te krijgen.

Wederom blijkt het huurconcept een prima oplossing. Zonder te hoeven investeren in de aanschaf van een unit toch een Inpiration MOD1 opleiding kunnen volgen.

Eugene en Raymond heel veel plezier en succes tijdens de opleiding.

Jos en Robin

 

Start nieuwe opleidingen 2010 - 11/04/2010

Bij DiveWise zijn de opleidingen weer gestart met een Normoxic Trimix opleiding, Normoxic instructeur en een Inspiration CCR opleiding.

Na de nodige theorie uurtjes werd op zaterdag 10 april een begin gemaakt met het praktijk gedeelte van het Normoxic Trimix programma bij DiveWorld in Enschede. In de duiktoren werd er na een confined water sessie een eerste skills duik gemaakt waarbij alle IANTD Normoxic skills de revue passeerde.

Met veel enthousiasme werd er geoefend en de leerlingen bezitten een goede basis om in het buitenwater de overige vaardigheden aan te leren en deze verder eigen te maken. Op naar de volgende praktijklessen.

Met sportieve groeten, Jos en Robin

 

Opleidingen in 2010 - 03/12/2009

Voor het voorjaar van 2010 staan de eerste opleidingen alweer op de agenda. Er zijn nog enkele plaatsten beschikbaar, dus mocht je interesse hebben laat het ons weten.

Staat de door jouw gewenste opleiding er niet bij schroom dan niet om contact met ons op te nemen. In overleg kan bijna elke cursus (zowel OC als CCR) worden verzorgd.

Wellicht tot ziens in een van de volgende cursussen

DATUM
CURSUS
LOCATIE
INSTR
April/mei Inspiration MOD1 Beuningen Jos Smits /
Robin Bronsteede
April/mei Normoxic Trimix Beuningen / Vinkeveen Jos Smits /
Robin Bronsteede
April/mei Normoxic Trimix Instructeur Beuningen / Vinkeveen Jos Smits
Mei/Juni
(bij voldoende inschrijvingen)
Inspiration MOD3 NL / UK Jos Smits
Mei/Juni
(bij voldoende inschrijvingen)
Full Trimix (OC) NL / UK Jos Smits
Op inschrijving EANx/Trimix blender Beuningen Jos Smits

 

Wederom blenders geslaagd - 21/11/2009

Op 21 November zijn er na een dag met theorie en praktijkhandelingen weer een drietal Nitrox en Trimix Blenders bij DiveWise gecertificeerd. Armand Post, Arno Pijnappels en Arnoud Meinema van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie kwalificatie.

DiveWise Technical Diving

 

Nieuwe EANx blenders - 10/11/2009

Afgelopen zaterdag 7 november heeft DiveWise Technical Diving een 11 tal EANx blenders opgeleid. 8 leden van NOB vereniging De Kleiduikers en een 3 tal medewerkers van duikcentrum De Beldert. De opleiding tot blender geeft de cursist een gedegen achtergrond en praktische vaardigheden om verantwoord alle EANx (Nitrox) mengsels te kunnen maken.

Na een behoorlijk uitgebreid stuk theorie werd er in de middag in het recent opgebouwd vulstation van De Kleiduikers gewerkt aan het mixen van nitrox mengsels. In groepjes werden de diverse mengsels berekend en gemixed waarna de eindanalyse het uiteindelijke resultaat opleverde. Nu komt het aan op vooral veel oefenen en praktijkervaring opdoen met het mixen van de nitrox mengsels.

Namens DiveWise Technical Diving allemaal nog van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie IANTD EANx blender certificaat.

Jos Smits
DiveWise Technical Diving

 

Nieuwe opleidingsmogelijkheden - 20/10/2009

Naast de opleidingen die worden verzorgd voor jullie als cursist zit ook het DiveWise team niet stil als het om opleidingen volgen gaat. Sinds heden is het mogelijk om bij DiveWise het volledige traject voor zowel OC als CCR-inspiration te volgen.

Boven op de OC advanced nitrox tot en met Full Trimix opleidingen is het mogelijk door te groeien tot Normoxic Trimix Instructeur. Voor de Inspiration is er de mogelijkheid voor module 1, 2 en 3 en nu dus ook Inspiration module 1 instructeur.

Mocht je interesse hebben in een van deze opleidingen, neem dan contact met ons op.

Jos Smits en Robin Bronsteede

 

DAN oxygen providers - 16/10/2009

Op 14 oktober jl. is er door DiveWise Technical Diving een opleiding tot Oxygen Provider gegeven aan een drietal duikers uit het westen van ons land.

Deze opleiding gaat in op de theoretische kennis en de praktijk van het toedienen van O2 als behandeling bij duikongevallen. In dit programma worden de diverse manieren om O2 toe te dienen uitgelegd en geoefend. Het is te hopen dat je er nooit gebruik van hoeft te maken maar toch goed om te weten hoe adequaat te handelen en om te gaan met een zuurstofkoffer.

Mike, Eugene en Marc van harte gefeliciteerd met het behalen van deze kwalificatie.

Jos Smits

 

MOD 1 en MOD2 Inspiration opleidingen in Hemmoor afgerond - 03/10/2009

Op 25,26 en 27 september werd de noord Duitse lokatie Hemmoor door een 10-tal DiveWise duikers (CCR en OC ) aangedaan om nog even in de laatste najaarszon leuke technische duiken te maken.

Tevens werden tijdens deze dagen de opleidingen MOD1 en MOD2 afgerond door in totaal 4 CCR Inspiration duikers. Tijdens de laatste skills en scenario duiken werden er weer nieuwe leermomenten beleefd die de duikers hebben geholpen om hun vaardigheden op deze eCCR units te verbeteren.

Ook door de OC groep (4 man) werden er leuke duiken gemaakt naar een max. diepte van 57 meter op Tx20/25 en Ean50 mengsels.

Dit soort uitstapjes naar deze lokatie wordt nog steeds als erg leuk ervaren met naast het duiken toch ook nog genoeg momenten om weer eens bij te praten met iedereen.

Jan, Jaap, Tjerk en Arnout, namens DiveWise Technical Diving nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie brevet.

 

DiveWise officieel dealer SeaMarshall PLB - 28/08/2009

DiveWise Technical Diving is sinds augustus 2009 geregistreerd als verkooppunt van SEAMARSHALL en heeft de SEAMARSHALL PLB in het productaanbod opgenomen.

De PLB unit is uiterst compact (73mm x 70 mm x 29 mm), weegt slechts 150 gram is zeer robuust en is speciaal ontwikkeld voor duikers en overige watersporters. Het toestel kan zonder extra behuizing worden meegenomen tot een diepte van 100 meter (getest tot 300m).

Voor informatie zie PLB. Ter introductie 10 euro korting op de PLB incl neopreen hoes (dus 225 ipv 235 euro), natuurlijk zolang de voorraad strekt.

 

Geslaagden Normoxic Trimix – 26/07/2009

Vrijdag 24 juli was er weer een afvaart met de boot in Vinkeveen, de geplande diepte was 50 meter. Voor Arnout Meinema en Frank Heymink stond deze duik op het menu ter afronding van hun Normoxic Trimix opleiding. Vooraf aan deze, inmiddels 2e 50m duik, stonden de nodige skills duiken. Een aantal zoals deze normaal bij de opleiding horen, maar ook een flink aantal die de heren zelf hadden gepland om de skills goed te beheersen.

Eerst de lange afdaling, daarna een rondje over de bodem en vervolgens de opstijging met gasswitch. Alles verliep netjes volgens planning, dus met trots konden de heren na afloop van de duik hun brevet in ontvangst nemen.

Arnout en Frank, namens DiveWise nogmaals van harte en veel duikplezier met jullie behaalde brevet, Jos en Robin

 

Drie geslaagden IANTD Full Trimix brevet – 19/07/2009

Op 15 juli vertrok de OC trimix groep samen met DiveWise Instructeurs Robin Bronsteede en Jos Smits naar het National Diving & Activity Centre in Chepstow (Engeland) voor de afronding van het IANTD OC Trimix programma.

Na een degelijke voorbereiding in Nederland met theorie instructie, een confined skills duik , vele skills duiken tot 25 m en een tweetal skills duiken naar 50 meter in Vinkeveen; stonden de 70 meter duiken op de menukaart van deze opleiding die duikers kwalificeert tot trimix duiken naar een diepte van max. 100 meter.

Met de uitwerking van een veilige duikplanning vooraf kon er; met toch wel wat positieve spanning bij de kandidaten; worden begonnen met alle overige voorbereidingen voor de diepe duik.

Na al het nodige materiaal gesleep en het uithangen van extra safety gas op het deco station vooraf kon er met het tek team worden afgedaald naar de bodem van deze duiklokatie. Door de vooraf aangewezen teamleider werd de leiding genomen om voor de totale groep de opstijging met stops en gasswitches te coördineren. Alle handelingen verliepen zoals bedoeld en met slechts een paar kleine punten voor verbetering welke werden besproken in de eindevaluatie. Nu kon worden begonnen met de voorbereidingen voor de tweede en laatste duik naar 70 meter die stond gepland voor de dag erna. Op dag twee kreeg een ander de leiding toegewezen en verliep het geheel zoals de dag ervoor.

Na het afbouwen en opruimen van alle materialen en felicitaties van beide DiveWise instructeurs, mochten de drie deelnemers, Chris Deaville, Dennis Diender en Jan Dankers hun begeerde IANTD Trimix brevet in ontvangst nemen.

Jan, Chris en Dennis, namens DiveWise Technical Diving nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende brevet.

 

DiveWise 5 jaar! - 23/06/2009

Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden dat DiveWise Technical Diving het levenslicht zag. Op dit eerste lustrum moest natuurlijk een toast worden uitgebracht. Onder het genot van een BBQ en een borreltje werd door veel (oud) DiveWise cursisten teruggeblikt op de eerste 5 jaar.

Op naar de volgende mijlpaal, Jos en Robin

 

Normoxic Trimix opleiding van start - 11/05/2009

Zaterdag 9 mei stond voor de nieuwe Normoxic Trimix kandidaten de confined sessie op het programma. Voorafgaand aan de deze sessie is al de nodige theorie behandeld zodat de cursisten voorbereid aan de waterkant konden staan.

Na her en der nog wat gesleuteld te hebben aan de configuratie voor een betere stroomlijn, hose-routing en het uitbannen van overtollige zaken, werden de eerste oefeningen in het water uitgevoerd. De watertemperatuur is inmiddels aangenaam te noemen (zo'n 12°C) en ook het zicht is prima.

In de loop van de opleiding zullen de skills beter moeten worden en zal de taskload worden opgevoerd. Maar met het einddoel, 2 duiken naar 50m, in het vooruitzicht is de motivatie aanwezig en wordt er hard gewerkt.

Succes met deze opleiding, Jos en Robin

 

Inspiration CCR divers only - 16/04/2009

DiveWise Technical Diving heeft het initiatief genomen om zoveel mogelijk DiveWise Inspiration CCR duikers bij elkaar te krijgen voor een ontspannen recreatieduik in de Groene Heuvels.

Rond 18.30 uur, nadat iedereen met elkaar was bijgepraat, werden de units opgebouwt en de pre-dive checks uitgevoerd waarna kon worden gedoken.
Na een duik naar onder meer de wrakjes op 10 en 15 meter, kwam iedereen weer tussen de 25 en 80 min boven water en werd er daarna nog volop nagepraat over duiken met een Inspiration CCR unit.

Op naar de volgende CCR duik.

Mocht je ook interesse hebben om bij DiveWise een CCR opleiding te volgen of om DiveWise een presentatie over CCR duiken te laten verzorgen bij je vereniging, neem dan gerust contact met ons op.

 

Inspiration MOD1 afgerond - 12/04/2009

Zondag 12 april, 1e paasdag, stond voor Rob en Jan de laatste duik van hun Inspiration MOD1 opleiding op het programma.

In Vinkeveen werd uitgevaren met de boot en werden de cursisten op 35m afgezet. Via een shotlijn naar beneden en na een half uurtje bodemtijd netjes weer opgestegen.

Jan en Rob, nogmaals van harte gefeliciteerd met dit brevet en succes bij het maken van de ervaringsduiken.

Jos en Robin

 

Start van nieuwe opleidingen - 04/04/2009

Binnenkort gaan er weer 2 nieuwe opleidingen van start, de Normoxic Trimix (15 april) en de Full Trimix (20 mei). Voor beide opleidingen is nog 1 plek beschikbaar.

De Normoxic opleiding geeft je de mogelijkheid om te duiken met een vast mengsel tot 60m. De Full Trimix opleiding bereid je voor op duiken tot 100m met een gasmensel ideaal voor die diepte.

Denk je dat een van deze opleidingen iets voor jou is, neem dan contact met ons op.

Jos en Robin

 

Inspiration MOD1 opleiding - 04/04/2009

In maart is de tweede inspiration MOD1 opleiding van dit jaar van start gegaan. Jan op z'n nieuw aangekochte unit en Rob als eerste op de DiveWise huur unit.

De eerste duik was een geheel nieuwe kennismaking met deze vorm van duiken, maar na de nodige duiken vol met oefeningen begint de rebreather nu een vertrouwd apparaat te worden. Voor beide kandidaten gaat alles voorspoedig en staat voor volgende week alweer de laatste duik op het programma en worden de voorbereidingen getroffen voor een bootduik in Vinkeveen.

Op naar de laatste duik!
Jos en Robin

ps: Op dit moment staat er nog geen nieuwe CCR opleiding op de planning, maar heb je interesse (zowel eigen als huur unit) neem dan gerust contact met ons op.

 

Inspiration MOD2 opleiding - 12/02/2009

Op dit moment is DiveWise op Bonaire voor het afronden van een MOD2 voor de Inspiration rebreather. De voorbereidingen zijn al in Nederland begonnen, waarna in het warmere water de diepe duiken worden gemaakt.

Maarten laat duidelijk zien dat hij z'n uurtjes gemaakt heeft en kan zich vanaf nu Inspiration MOD2 duiker noemen. Van harte gefeliciteerd! Vanaf nu kan er genoten worden van het mooie weer en het warme heldere water.

Mocht je ook interesse hebben in een Inspiration rebreather opleiding of een van de vele andere technische duikopleidingen die we verzorgen, neem dan gerust contact met ons op.

Jos en Robin

 

Inspiration MOD1 geslaagden - 25/01/2009

Na een koud opleidingsprogramma, waarbij soms gezocht moest worden naar ijsvrij water, mochten op zondag 25 januari Tjerk en Jaap hun Inspiration CCR MOD1 brevet in ontvangst nemen.

Het was hard werken en weer helemaal van vooraf aan beginnen, maar uiteindelijk werden de skills beheerst en waren de unit en trim weer onder controle

Namens DiveWise van harte gefeliciteerd en nog 1 laatste advies: Blijven oefenen! ;-)
Jos en Robin

 

DiveWise op Boot 2009 in Dusseldorf (verslag) - 18/01/2009

Op zaterdag 17 en zondag 19 was DiveWise Technical Diving aanwezig op de stand van AP distribution in hal 3 van Boot 2009. Het was een gezellig eerste weekend van de beurs die nog loopt tot 26 januari.

Alle geinteresseerde konden informatie krijgen over de rebreathers en het duiken ermee. Voor de vele nederlandse bezoekers was het meteen de mogelijkheid om te horen van het nieuwe opleidingsconcept dat bij DiveWise dit jaar van start ging, het volgen van je opleiding zonder meteen een unit aan te hoeven schaffen. (Zie ook hier in de nieuwsrubriek)

Natuurlijk waren er ook weer vele bekende gezichten die even een praatje kwamen maken. In totaal kunnen we, ondanks de iets tegenvallende bezoekers aantallen, zeker spreken van een geslaagd weekend. Mocht je ons niet hebben getroffen op de beurs, maar heb je nog wel vragen over van CCR Inspiration duiken, neem dan gerust contact met ons op.

Jos en Robin

 

Inspiration CCR, MOD1 en MOD2 opleiding - 09/01/2009

De MOD1 en MOD2 CCR opleidingen op de Inspiration en Evolution rebreathers verloopt volgens planning en voorspoedig, zelfs onder de meest bar koude weersomstandigheden. Na de confined zwembad sessies in het 10 meter diepe bad van DiveWorld is er een aanvang gemaakt met het buitenwater traject.

Op 4 en 9 januari werden er voor de MOD 1 cursisten skills duiken gemaakt tot max 18 meter in de Groene Heuvels en Vinkeveen (Vinkeveen was op dat moment nl. nog een van de weinige plassen die nog niet is dichtgevroren).

Na de nodige eerste trim ervaringen en loodcorrecties hebben de cursisten de nodige skills mogen oefenen in het ca 3 graden koude water. Het vinden van alle knoppen en het oefenen van de diverse skills werd na verloop van tijd beter en beter gedaan, zelfs onder deze lastigere omstandigheden. In verband met de koude omstandigheden werden de OW sessies beperkt tot een max. van 35 min. gevolgd door warme drank en evaluatie van de leermomenten.

De MOD 1 opleiding zal eind januari worden afgerond waarna het verder opbouwen van de ervaringsuren op de unit kan gaan plaatsvinden.

Voor de MOD2 opleiding worden er in februari nog diepe duiken gemaakt in de wat warmere wateren rondom Bonaire.

 

DiveWise op Boot 2009 in Dusseldorf - 02/01/2009

In het weekend van 17/18 januari 2009 zullen wij te vinden zijn op de stand van AP-diving op Boot 2009.

Daar zullen zij AP-distribution terzijde staan en de geinteresseerde ter woord staan over alles wat duiken met een inspiration of evolution inhoud.

Mogelijk tot op boot 2009, Jos en Robin

 

Inspiration CCR – Vison opleiding bij DiveWise nu inclusief een huurunit. - 01/01/2009

In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat het rebreather duiken meer en meer in opkomst is. De beschikbaarheid van meer tijd en financiële middelen speelt hierin ongetwijfeld een positieve rol.

Voor andere, die wellicht nu even wat minder financiële ruimte hebben of gewoon eerst eens het duiken met een rebreather willen ervaren, heeft DiveWise Technical Diving vanaf 2009 een fantastisch aanbod:
Volg je Inspiration CCR opleiding op een nieuwe DiveWise Inspiration-Vision huurunit!

Vanaf eind februari 2009 kunnen wij onze cursisten de optie aanbieden om de CCR opleiding bij ons te volgen op een nieuwe inspiration Vision huurunit incl alle gassen (diluent en zuurstof) en scrubbervullingen. Op deze wijze kan men dus op een verantwoorde wijze het moment van aanschaf uitstellen. Men kan echter wel al direct aan deze wereldwijd erkende IANTD CCR Duiker opleiding beginnen en ervaren wat duizenden andere hebben ervaren die zijn voorgegaan. (voor productinfo zie tevens: apdiving.com)

Lijkt dit je wat en wil je meer weten over deze nieuwe aanpak bel of mail ons dan.
DiveWise Technical Diving

 

Instructeurs Cross over (IEC)

Na een opleidingstraject van enige maanden hebben Jan Dankers en Peter Linders op zondag 14 Dec hun laatste onderdelen van het IEC programma afgewerkt.

Beide heren hadden al een behoorlijke achtergrond en ervaring als instructeurs bij een andere organisatie en hebben in het IEC programma van de IANTD dan ook voornamelijk de specifieke inzichten, standards en lesgeef methoden mogen ervaren binnen een IANTD organisatie.

Namens DiveWise Technical Diving proficiat met jullie resultaat.

 

Inspiration CCR, MOD1 en MOD2 opleiding

In Dec08 en Jan09 zal DiveWise wederom een nieuwe start maken met Inspiration CCR MOD1 en MOD 2 opleidingen. Voor deze cursussen hebben zich inmiddels 3 kandidaten aangemeld.

De MOD1 kandidaten hebben beide een OC technische achtergrond en gaan nu het CCR traject verkennen met de Inspiration CCR van AP Diving, een van de meest verkochte en populaire rebreathers op de markt .

Wordt vervolgd……

 

Blender Opleiding

Op zaterdag 29 november stond het blenden van Nitrox en Trimix mengsel weer op het cursusprogramma. Na een theoretisch deel in de ochtend waarin alle belangrijke kennis elementen werden besproken was in de middag voornamelijk de praktijk aan bod.

In het praktijkgedeelte werd gedemonstreerd hoe zuurstofschoon maken van kranen en flessen moest worden gedaan gevolgd door het zelf blenden van Nitrox en trimix mengsel. De drie kandidaten op deze dag, Selma, Jan en Chris zijn nu, na hun min. 80% score op het theorie examen, nieuwe IANTD Nitrox/trimix blenders.

Namens DiveWise nog veel en vooral veilige blending uurtjes toegewenst.

 

Afronding Normoxic en Advanced recreational trimix

Zondag 19 oktober 2008 heeft DiveWise weer 4 cursisten mogen feliciteren met het behalen van hun kwalificatie. Voor Peter Smits en Ger Dekker stond die dag een duik naar 50 meter op de planning ter afronding van hun Normoxic cursus. Peter vd Pannen en Arnout Meinema doken naar 35 meter voor hun Advanced recreational trimixbrevet.

Na een voorbereidingstraject met theorielessen en diverse skillduiken, was dit de 2e diepe duik van de opleiding. Alle cursisten mogen terugkijken op een geslaagde opleiding en kunnen nu zelfstandig de wereld van het techduiken verder onderzoeken.

Namens DiveWise nogmaals van harte,
Jos Smits en Robin Bronsteede

 

Portofino 17-23 augustus 2008

DiveWise Technical Diving heeft in de week van 17 t/m 23 augustus voor de 5e maal een technische duikstage georganiseerd voor een groepje Trimix en Normoxic Trimix kandidaten. In totaal bestond de groep uit 3 cursisten, een gastduiker en de twee DiveWise instructeurs.

Na aankomst in het Italiaanse kustplaatsje Santa Magaritha Ligure werd de groep positief verrast door het extreem goede weer met temperaturen rond de 30 graden en een kalme zee, rondweg ideaal voor een weekje tekken. Na de nodige voorbereiding en gesleep met het duikmateriaal kon er op maandagmorgen begonnen worden met de eerste duik op de Genova, een wrak voor de kust van Portofino op een diepte van max 60 meter. Voor vertrek naar Italie hadden de cursisten in Nederland en Duitsland al de nodige praktijk lessen hadden gehad en verliep alles soepel. De dagen erna wordt gedoken op de andere wrakken tussen de 50 en 60 meter, zoals de KT, Marcella en de Bolzaneto.

Een van de meest interessante en zeker het grootste wrak in west europa is de Milfort Haven, een supertanker van zo’n 350 meter lang waarvan het achterschip het meest in trek is bij technische duikers. Dit wrak staat rechtop op de zeebodem met het diepste punt op 80 meter en het dak van de stuurhut op zo’n 33 meter.

De duikers in opleiding mochten in een duik naar 70 (trimix) en 55 meter (normoxic trimix) laten zien dat ze de duikplanning, voorbereiding en uitvoering beheersen op het gewenste brevet niveau.

Op de laatste decostop werd dan ook de Trimix opleiding voor Tjerk Bouwman en Jeroen Kaptein en de Normoxic Trimix opleiding voor Frank Raaijmakers met succes afgerond met felicitaties en een drankje.

Namens DiveWise Technical Diving van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat en voor de toekomst nog vele veilige en plezierige technische duiken toegewenst.

Jos Smits en Robin Bronsteede

 

Inspiration CCR geslaagden

Vandaag, 13 juli, hebben Maarten en Richard hun Inspiration CCR diver brevet mogen ontvangen. In vinkeveen werden hiervoor de laatste 2 (van de 8) duiken gemaakt. De eerste ging naar een diepte van 35m, tijdens de tweede duik was er ruimte voor wat foto-fun maar werd ook nog aan de skills gewerkt.

Vanaf nu is het maken van veel uurtjes belangrijk om de aangeleerde skills helemaal eigen te maken. Succes met deze trainings uren.

Namens DiveWise, nogmaals gefeliciteerd. Jos en Robin

 

Update Full Trimix opleiding

Op 30 en 31 mei werd er door de full trimix duikers in opleiding weer volop geoefend aan de skills, dit maal op 55 meter in Noord Duitsland – Hemmoor. De groeps spirit is prima en de kandidaten komen langzaam maar zeker op het gewenste niveau. De weersomstandigheden hebben zeker mee geholpen aan een zeer geslaagde uitstap naar het buurland Duitsland.

In juni gaat de groep wederom verder met het maken van diepe skills duiken in Vinkeveen in augustus gevolgd door een week lang duiken in Portofino, Italië. Hiermee zullen zij dan hun opleiding tot IANTD Full Trimix Diver afronden.

Voor evt al gekwalificeerde duikers (normoxic of hoger) is er nog beperkt plaats. Voor informatie neem contact met ons op technicaldiving@divewise.nl

 

Start CCR Inspiration opleiding

In april is er bij DiveWise gestart met het verzorgen van een nieuwe opleiding IANTD CCR- Diver (Inspiration). Na de nodige uren theorie (met een afrondend examen) is er een start gemaakt met de praktijk modules (confined sessie en de nodige skills duiken) waarin de nodige vaardigheden zullen worden aangeleerd en ingeslepen.

Het CCR duiken neemt in zijn algemeenheid zeker een positieve wending en meer en meer mensen komen deze opleiding bij DiveWise volgen. De interesse van zowel recreatieve als ook technische duikers neemt toe mede temeer door de toenemende publiciteit in de gerenommeerde duikbladen.

Het duiken met een CCR is een ervaring die gewoon geweldig is waarbij door het gesloten systeem de rust om je heen nog duidelijker wordt ervaren in vergelijking met het bekende open systeem (voor foto enthousiasten zeker een voordeel door het ontbreken van bellen bij de uitademing). Tevens is je gasvoorraad enorm en kun je lang en veilig genieten van je duik.

Voor een introductie neem contact met ons op technicaldiving@divewise.nl

 

IANTD TEKLite opleiding

DiveWise TEchnical Diving is recentelijk gestart met het nieuwe TEKLite programma van de IANTD.

Deze uitgebreide specialty bestaat uit twee modules (Advanced Nitrox en Advanced Recreational Trimix), waarin je stap voor stap de basis leert van technisch duiken. Maar wel met je eigen scuba-duikset! Om te mogen deelnemen, moet je wel minstens vijftien jaar oud zijn, minimaal dertig duiken hebben gelogd en een basis nitrox- plus deepdiver-brevet op zak hebben. Je gebruikt je gewone basisuitrusting, maar met de volgende aanpassingen: een vijftien liter fles met dubbele kraan (liefst met DIN-aansluiting), twee automaten (liefst een met een slang van 2.10 meter), een fles van minimaal vijf liter als decostage. De decostage en toebehoren moeten zuurstofschoon zijn.

Alles bij elkaar krijg je een aantal theorielessen, zwembadtraining en zes open water duiken, waarna je een Tek Lite-brevet hebt verworven. Hierna mag je beperkt decompressieduiken maken tot maximaal 45 meter diepte.

Voor meer informatie neem even contact met ons op technicaldiving@divewise.nl

 

Normoxic en Full Trimix van start

Zondag 13 april zijn er 2 opleidingen van start gegaan. Zowel voor de Normoxic als de Full Trimix kandidaten was er op die dag een confined sessie gepland.

Tijdens deze confined sessie werden alle basis skills doorgenomen die vervolgens in de opleiding verder worden getraind. Dat het niet altijd even makkelijk is ondervonden sommige cursisten aan den lijve, maar door hard trainen moet het einddoel (Italie, aug 2008) gehaald gaan worden

Allemaal veel succes, Jos en Robin

Geslaagden Decompressie Software Specialty

Op donderdag 14 febr zijn Han Gesthuizen en Frank Heymink geslaagd voor hun Decompressie Software Specialty.

Dit programma geeft de technisch duiker een brede en diepgaande kennis van de diverse decompressie onderwerpen waaronder bv deco algoritmen en de diverse duikcomputers. Tevens leren de deelnemers te werken met de programma’s GAP RGBM en V-Planner zodat ze na het volgen van dit programma zelf verantwoord een planning kunnen maken, om hun duik max. veilig voor te bereiden.

Han en Frank namens DiveWise Technical Diving - gefeliciteerd !!

 

Overzicht opleidingen 2008 - DiveWise Technical Diving

Ook dit jaar zullen we weer een scala aan technische duikopleidingen bieden. In onderstaand schema staat de eerste planning voor 2008. Een cursus zal van start gaan bij voldoende deelnemers en data zijn in overleg.
Heb je interesse in een van de opleidingen of wil je graag meer weten over technisch duiken, neem dan contact met ons op.

Wellicht tot ziens in een van de volgende cursussen.

DATUM
CURSUS
LOCATIE
INSTR
23 feb 2008 Nitrox/Trimix Blender Beuningen Jos Smits
Februari Software Decompressie Specialist Beuningen Jos Smits
voorjaar Adv. EANx Diver Beuningen Jos Smits /
Robin Bronsteede
voorjaar Adv. Nitrox IEC Beuningen Jos Smits
voorjaar Normoxic Trimix Diver Groene Heuvels / Vinkeveen Jos Smits /
Robin Bronsteede
maart - juni Inspiration CCR Diver (MOD1) Groene Heuvels / Vinkeveen Jos Smits
Augustus Trimix Diver Portofino Italie Jos Smits /
Robin Bronsteede
Sept - Okt Inspiration MOD2 Groene Heuvels / Hemmoor Jos Smits

 

Gezellige nieuwjaarsreceptie

Op 5 januari was er weer de jaarlijkse DiveWise nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een drankje werden de eerste plannen voor 2008 gemaakt. Ondanks het minder mooie weer werd er door een aantal toch al een duik gemaakt als voorproefje op het nieuwe jaar.

Laten we hopen op een mooi jaar met vele mooie technische duiken.
Jos en Robin, DiveWise

 

Inspiration/Evolution testdag

Zaterdag 15 december 2007 is een groep van 10 Divewisers naar duitsland vertrokken voor een demo dag van inspiration en evolution CCR rebreathers.

Door Jos werd bij de distributeur in Leverkusen (AP Distribution) een presentatie gegeven over CCR rebreather duiken met een inspiration of evolution. Na de presentatie zijn we met de groep vertrokken naar het ESA testbad in Koln. Hier kon onder begeleiding gedoken worden met een 4 tal units. Eerst even uitloden en dan afdalen, wat oefeningen doen die ook in de opleiding aan bod komen zoals switchen van CCR naar OC.

Voor de meeste was dit een hele nieuwe ervaring in een hele nieuwe wereld. Toch net weer even anders dan het OC (open circuit) duiken wat de meeste doen. Maar het was zeker een leuke ervaring.

 

Laatste cursus 2007 afgerond

Op 25 November hebben weer 4 Normoxic Trimix kandidaten in opleiding de kou getrotseerd en nog een ervaringsduik naar 50 meter gemaakt op Tx 20/25 en EAN70 (decogas). Deze laatste duik is het sluitstuk van een intensieve opleiding van zo'n 3 maanden waarin naast de theoretische verdieping in de materie ook de nodige skills duiken zijn gemaakt onder kritische begeleiding van de beide DiveWise Instructeurs Robin Bronsteede en Jos Smits.
Joop, Chris, Wil en Gijsbert, namens DiveWise Technical Diving nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie IANTD Normoxic Trimix brevet.

Nog een geslaagde deze dag is Robin zelf, die zijn opleiding tot Normoxic Trimix Instructeur met veel toewijding en enthousiasme heeft doorlopen. Namens DiveWise van harte met het behaalde resultaat.

 

Nieuwjaars receptie - 5 januari 2008

Een nieuw jaar vol met plannen, terug kijken naar het vorige jaar, herinneringen ophalen en elkaar het beste wensen. Op 5 januari 2008 kan het op de traditionele DiveWise nieuwjaars receptie (11:00 - 15:00 uur).

Alle DiveWise cursisten en ex-cursisten zijn van harte welkom om een duikje te maken en onder het genot van een drankje bij te praten. Natuurlijk zullen we dit weer doen bij onze "huisplas" de Groene Heuvels. Om weer en wind te kunnen trotseren is er een ruimte geregeld in het "buitenhuis" (gelegen naast parkeerplaats C). Hier zullen dia's en filmpjes gepresenteerd worden van seizoen 2007

Heb je zin om langs te komen, meld je dan aan via e-mail. Tot de 5e januari !!!

Jos en Robin

 

Hemmoor trip - september 2007

Woensdag 12 september is het zo ver, het lang verwachte uitstapje naar Hemmoor. In totaal vertrekken 9 man naar Duitsland voor een paar leuke tek-duikjes. Aangekomen in het onderkomen worden de planningen en buddy-teams gemaakt en kunnen we te water. De eerste duik wordt gedaan bij Einstieg 3 waar de meeste naar 55m diepte gaan. Als iedereen weer omgekleed is wordt het materiaal en daarna de innerlijke mens verzorgd.

De tweede dag wordt er gedoken bij Einstieg 5 en 3. Hans Heesakkers maakt die dag zijn laatste duik voor zijn CCR Inspiration MOD1, gefeliciteerd met het behalen van je brevet ! In de middag nog een tweede duik waarbij de meeste een maximale diepte van 36m plannen, de Ruttler is hiervoor een prima lokatie. Op bijna elke diepte is hier wat te zien en beleven.

Vrijdag 14 september is alweer de laatste dag. De meeste gaan bij Einstieg 2 te water. Ook wordt er bij Einstieg 1 gedoken, waarbij de scooters worden gebruikt om een groot stuk van de plas te verkennen. Onderwater wordt het vliegtuig bezocht en vanaf daar het hele stuk tot aan de Ruttler en weer terug naar de instapplaats. Na deze duik is het tijd om de spullen te pakken en weer huiswaarts te keren en kunnen we weer terugzien op een geslaagd DiveWise evenement.

Jos en Robin

 

Overzicht laatste opleidingen 2007 - DiveWise Technical Diving

Op dit moment wordt er nog volop geoefend door de inspiration duikers voor hun MOD1, maar zodra zij klaar zijn staan er weer een aantal cursussen op de kalender.
Heb je interesse in een van de opleidingen of wil je graag meer weten over technisch duiken, neem dan contact met ons op.

Wellicht tot ziens in een van de volgende cursussen.

DATUM
CURSUS
LOCATIE
INSTR
26 sept 2007 Normoxic Trimix Beuningen Jos Smits /
Robin Bronsteede
6 okt 2007 Nitrox/Trimix Blender Beuningen Jos Smits
nov 2007 Adv. Nitrox IEC Beuningen Jos Smits
nov 2007 Normoxic Trimix IEC Beuningen Jos Smits

 

Laatste cursisten Adv. nitrox ook geslaagd

Vrijdag 7 september was het de beurt aan Chris en Hans om te laten zien hoe goed zij hun skills beheersen. Ook voor hun een duik naar 40m met op de weg naar boven de nodige stops en een gaswissel.
Het zicht was prima, de skills zaten er goed in en dat maakte het een prima duik. Chris en Hans beide van harte gefeliciteerd.

Jos en Robin

 

Twee nieuwe Adv. nitrox geslaagden

Op vrijdag 31 augustus werd er weer een bootduik georganiseerd op vinkeveen. Gijsbert en Olaf deden die avond hun diepe duik ter afronding van hun Advanced EANx opleiding, een duik naar 40m met op de weg naar boven de nodige stops en een gaswissel. Alles verliep volgens plan en duidelijk was dat de skills goed onder controle waren. Met trots mochten zij dan ook hun brevet in ontvangst nemen.

Olaf en Gijsbert, nogmaals van harte. Veel duikplezier en mogelijk tot een volgende opleiding bij DiveWise.

Jos en Robin

 

Inspiration Rebreather – Try-dive – in het ESA Astronauten trainings basin in Köln

Op 15 december a.s organiseert DiveWise Technical Diving een Inspiration informatie dag met de mogelijkheid een testduik te maken onder begeleiding van een van onze instructeurs.

Deze activiteit wordt door ons in samenwerking met AP Distribution opgezet en heeft als doel om de ervaren duikers met interesse in het CCR rebreather duiken eens de gelegenheid te geven om te duiken met de Inspiration of Evolution CCR rebreather.

Het programma bestaat uit de volgende elementen:
• Ontvangst bij AP Distribution te Leverkusen (http://www.apdistribution.de)
• Presentatie door DiveWise Technical Diving – Introductie CCR duiken
• Inspiration en Evolution CCR rebreathers – Hands-on
• Transfer naar ESA te Köln-Porz
• 60 min duiken waarvan 15-20min met een Inspiration/Evolution (overige tijd kan gedoken worden met eigen uitrusting). Basin is 10 meter diep met watertemp van 27 graden Celsius.

Voor deelname moet men beschikken over een geldig duikbrevet en medische keuring.
Bij inschrijving zullen wij, ter compensatie van entree geld en gebruik CCR rebreathers, een bedrag van 50 euro,- in rekening brengen. Het vervoer zal op eigen initiatief moeten worden georganiseerd.
De deelname wordt gedaan op volgorde van inschrijving.

Voor een impressie van de locatie zie de korte videofilmpjes op: www.spacediving.de/de/seite/video/index.html

Aanmelding: DiveWise Technical Diving
E mail: Technicaldiving@divewise.nl

 

Nieuwe CCR Inspiration opleiding

Wederom is er bij DiveWise technical diving een Inspiration rebreather opleiding van start gegaan. Gerard Baltussen en Hans Heesakkers worden op dit moment wegwijs gemaakt op hun CCR rebreather. Inmiddels hebben zij de theorie en eerste buitenwaterduik al weer achter de rug.

Namens DiveWise, succes bij jullie opleiding !

 

Vinkeveen Trimix duikavonden

Op vrijdagavonden 10 en 17 augustus werden er weer Vinkeveen duiken georganiseerd door DiveWise Technical Diving waaraan iedereen met een Normoxic en Full Trimix brevet kon deelnemen.

DiveWise organiseert deze events om de groeiende groep Technical Divers, door ons opgeleid, de mogelijkheid te bieden om hun ervaring en skills op peil te houden. Zowel op 10 evenals op 17 augustus was de opkomst groot en hebben per avond 8 technische duikers Tek Trimixduiken gemaakt naar 50 meter. Onze vaste schipper BartJan Bootsma van ScubaDiving Vinkeveenseplassen heeft hierbij wederom voor een perfecte oppervlakte support gezorgd.

Alle deelnemers hebben weer 1 of 2 technische duiken op hun naam staan, wat meehelpt om de noodzakelijke ervaring uit te bouwen. In de toekomst zullen wij deze activiteiten blijven organiseren om zodoende actieve DiveWisers te stimuleren hun duikvaardigheden bij te houden. Men kan zo nog vele jaren met veel plezier, veilig en verantwoord, het Tek duiken blijven beoefenen.

Tot ziens aan de waterkant.

 

Geslaagden – IANTD Normoxic Trimix Diver-

Na een drukke les- en praktijk instructieperiode heeft DiveWise Technical Diving aan weer twee nieuwe IANTD Normoxic Trimix duikers het brevet mogen overhandigen.

Ron Timmerman en Frank van Engelen zijn na een drukke periode van theorie-, confined - en praktijk buitenwater sessies met zeer goede prestaties geslaagd voor deze brevet kwalificatie. Zij mogen zich vanaf nu dan ook scharen onder de groeiende populatie Technical Divers.

Namens DiveWise instructeurs Robin Bronsteede en Jos Smits van harte gefeliciteerd en nog veel veilige en fijne Tek duiken toegewenst met – Clear waters –

 

Advanced Nitrox opleiding van start

Op zaterdag 4 augustus is er weer een advanced nitrox van start gegaan. In totaal 4 kandidaten die de wereld van het techduiken van dichtbij willen leren kennen. De eerste dag werd besteed aan theorie, waarna op zondag de eerste skill duiken op het programma stonden.

De eerste stappen in de tech wereld blijken niet de makkelijkste, maar stukje bij beetje worden de skills opgepakt en verbeterd. Nog even door oefenen en dan kunnen we de eerste diepe duik gaan plannen.

Succes allemaal !

 

Overzicht opleidingen DiveWise Technical Diving - Najaar 2007

Op dit moment loopt er nog een Normoxic Trimix opleiding, maar na de zomervakantie zullen er nog een aantal cursussen worden opgestart. In onderstaand schema staat aangegeven in welke maanden de cursus zal lopen. De Advanced Nitrox is nog niet gestart, maar mocht er interesse zijn dan kan deze op korte termijn beginnen.

Schroom niet om met ons contact op te nemen indien er nog vragen zijn of indien je gewoon een advies nodig hebt om je plannen verder te helpen vormgeven.

Wellicht tot ziens in een van de volgende cursussen.

DATUM
CURSUS
LOCATIE
INSTR
Juli 2007 Advanced EANx Beuningen Robin Bronsteede/
Jos Smits
Aug-Sept 2007 Inspiration CCR Beuningen Jos Smits
Sept-Okt 2007 Tech/Normoxic Trimix Beuningen Jos Smits
6 okt 2007 Nitrox/Trimix Blender Beuningen Jos Smits

 

Nieuwe Normoxic opleiding van start

Op zondag 1 juli stonden de volgende normoxic trimix kandidaten alweer klaar. Een groep van 4 duikers die de komende weken de skills zullen aanleren en verfijnen. Er moest wel enig sleutel werk aan te pas komen om de hose-routing netjes te laten zijn, maar na het herverdelen van de slangen zag het er allemaal strak en goed uit

In totaal staan er 6 skillduiken op het programma waarna er flink geoefend kan worden voor de diepe duiken.

Succes allemaal !

 

Twee nieuwe Normoxic duikers

Na de nodige oefensessies in de Groene Heuvels was het op vrijdag 22 en 29 juni tijd om het diepe op te zoeken. Om de normoxic cursus af te ronden stonden 2 duiken naar 50m op het programma.

Het weer zat op beide data niet echt mee, maar dat maakte de duiken niet minder geslaagd. Aangevuld met reeds gekwalificeerde duikers was het weer gezellig druk op de boot.
Aan de kant eerst nog eens de runtijden doornemen en dan lekker duiken. Langs de shot kon worden afgedaald en de opstijging moest in het vrije gebeuren.
Netjes op runtijd bovenkomen met onderweg de gasswitch en het schieten van de boei gaat goed en vanaf nu kunnen Jeroen en Dennis zich Normoxic duiker noemen, gefeliciteerd !

Veel duik en oefen plezier, Jos en Robin

 

Wederom inspo geslaagden erbij

Met genoegen kan terug gegeken worden op de eertse DiveWise CCR inspiration opleiding van 2007. Op zondag 3 juni mochten ook Martijn en Danielle de felicitaties in ontvangst nemen. Zij zijn de de laatste 2 van de 4 cursisten die in maart begonnen met hun MOD 1 opleiding.

De laatste dag werd er nog flink geoefend met scenario's, opstijgingen en het schieten van SMB's. Maar na de laatste duik was het duidelijk dat alle skills goed beheerst worden. Namens DiveWise, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie brevet.

 

Inschrijving Hemmoor (sept 2007) gestart

Beste Tekkers,

DiveWise Technical Diving zal wederom een trip naar Hemmoor organiseren. Deze zal plaatsvinden op een drietal doordeweekse dagen in september (12, 13 en 14 sept).
Klik hier voor een foto impressie van vorig jaar.

De formule is eenvoudig en gebaseerd op low cost overnachting in een gezamenlijk verblijf zoals ook vorig jaar het geval was. Voor wat betreft het duiken kan er op diverse niveau's worden ingezet, uiteraard afhankelijk van je brevet bevoegdheid en interesse. Ook zullen er mogelijkheden zijn om praktijk kwalificatie duiken te maken voor de mensen die in een opleidingsprogramma zitten voor zowel OC als CCR programma's.

Als je interesse hebt om mee te gaan, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan een van ons.

Met sportieve groet, Jos en Robin

 

Twee nieuwe Inspiration duikers

Zondag 20 mei mochten de eerste twee cusristen van lopende inspiration opleiding de felicitaties in ontvangst nemen. Na de nodige theorie en buitenwater praktijk kunnen zij nu met trots zeggen: "Wij zijn inspiration duiker".
Ad en Enry, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie brevet.


Portofino – Mei 2007-05-03

Na een intensieve week Tek duiken op de diverse wrakken voor de kust van Portofino en Genua – Italië heeft Peter Linders met succes zijn IANTD Full Trimix brevet behaald.

Voor dit brevet moest Peter, tijdens diverse duiken naar 60 meter, diverse skills demonstreren gevolgd door een correcte opstijging met meerdere gas switches. Op de laatste dag werd er gedoken op de Milford Haven naar een duikdiepte van 70 meter om de opleiding formeel af te ronden.

Peter, namens DiveWise Technical Diving, van harte gefeliciteerd met het behalen van je wel verdiende brevet.

Jos Smits & Robin Bronsteede


Portofino – mei 2007

De eerste week van mei was het voor DiveWise weer zover om voor de inmiddels 4e maal naar de vaste buitenland locatie Portofino – Italië af te reizen. Ook deze keer bestaat de groep uit een mix van Normoxic en full Trimix duikers in opleiding en al gebrevetteerde duikers die voor een week Italië graag hun dagelijkse bezigheden verruilen voor een weekje tekken op de mooiste wrakken.

Na een warming-up duikje naar 50 meter worden er iedere dag duiken gemaakt met skills oefeningen op dieptes voor de kandidaten in opleiding gecombineerd met verdere verkenning van de wrakken.

Na afwerken van alle deep-water skills in de benodigde Trimix duiken werd de eindstreep door Tjerk Bouwman op dinsdag 1 mei behaald. Tjerk mag zich vanaf nu aansluiten bij de al door DiveWise Technical Diving gebrevetteerde IANTD Normoxic Trimix duikers – Gefeliciteerd!

Voor de rest van de week staan er nog twee wrakken op het programma en de verdere afronding van het Full Trimix brevet voor Peter Linders. Op donderdag en vrijdag staan de KT 2216 en het giga wrak de Milford Haven op het programma.


Wordt vervolgd

 

Start Inspiration CCR opleiding

Begin maart is DiveWise Technical Diving begonnen met de volgende Inspiration CCR opleiding aan een viertal enthousiaste deelnemers, bestaande uit twee dames en twee heren, met al de nodige duik en opleiding ervaring. Na de nodige theorieavonden en een zwembad sessie kon begonnen worden met het buitenwater.

Op 2e paasdag was het dan zover om met elkaar in de Groene Heuvels (onze thuislokatie te Bergharen) te duiken met de 4 nieuwe Inspiration rebreathers. Na de nodige opstartproblemen en de nodige opbouwactiviteiten konden we na een uur beginnen met de eerste buitenwaterduik gevold door een tweede, later op de dag.

Voor de meeste deelnemers was het toch wel een bijzondere ervaring en men realiseerde zich nu des te meer dat je eigenlijk weer opnieuw zult moeten leren duiken met deze CCR rebreather in vergelijking met de al aanwezige OC ervaring. Echter het was een geweldige ervaring om geheel zonder geluid (stealth techniek) onder water te kunnen verblijven gevoed door lekker warm gas wat in ruime mate voorhanden is (je kunt het nl uren uithouden met dit zgn On-Board gas).

Na een interessante en leuke lesdag werd er na het afbouwen en de evaluatie weer tevreden huiswaarts gekeerd, klaar voor de volgende lesavond en de volgende duiken in een serie van totaal 8.

Wordt vervolgd....


Stoney Cove – UK- 14 maart 2007

Op 14 maart werd er door DiveWise Technical Diving een bezoek gebracht aan Stoney Cove, het grootste inland Dive Centre in de UK. Deze duiklocatie wordt jaarlijks door zo’n 50.000 technische en recreatieve duikers bezocht. De duiklocatie is nagenoeg in het midden van de UK gelokaliseerd (Stoney Stanton vlak bij Leicester) en is daarom dan ook zo in trek bij veel Britten die in de midlands wonen, ver weg van de zee.

Stoney Cove is een oude groeve (13 acres) waaruit in de vorige eeuw graniet werd gewonnen en die na sluiting vol is gelopen met regenwater. Inmiddels is de plas geheel gestabiliseerd en heeft men er van allerlei duikobjecten in laten afzinken waaronder een Vliegtuig cockpit, Sleepboot, Wessex helicopter, Minisub, Bus en een Hydrobox (habitat op 35 meter diepte).

Het zicht is er doorgaans geweldig en je kunt m.b.v. een OW kaart van locatie naar locatie zwemmen om al deze leuke objecten te bezoeken. Door ons werd de locatie verkend m.b.v. onze trouwe Suex scooters die geweldig hebben geholpen om in een aantal duiken veel van deze locatie te verkennen. Naast het duiken zelf is er een uitgebreide duikwinkel met training accommodatie en overdekt zwembad. Na de duik kun je de inwendige mens versterken in Nemos Bar waar men naast de gebruikelijke dranken ook maaltijden verzorgt.

Als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan voor een dagje duiken.

Voor meer informatie zie: http://www.stoneycove.com


Opleiding Normoxic en Full Trimix van start

Op zondag 4 maart zijn de Normoxic Trimix en Full Trimix opleidingen bij DiveWise Technical Diving weer begonnen met een confined water skills sessie in het zwembad. Deze sessie maakt deel uit van de totale technische opleiding die bestaat uit zwembad, theorie en buitenwater delen.

De theorie evenals de praktijk lessen zullen later in maart worden opgestart met als doel de totale opleiding medio mei af te ronden en het brevet op zak te hebben. Voor een aantal kandidaten van de Full Trimix en Normoxic opleiding zal deze in mei in Portofino, Italie worden afgerond.

Namens DiveWise succes gewenst met het vervolg van jullie opleiding.


Nieuwe promotie DiveWise-technicaldiving


DiveWise presenteert met trots de nieuwste promotiefilmpjes! Klik op onderstaande vlaggen voor een promo-filmpje in het nederlands of engels.

Nederlands      Engels

DiveWise Nieuwjaarsduik

Duikers en niet duikersOC duiker en CCR duikerZelfs een hoop regen houdt ons niet tegen

Ondanks de regen was er toch weer een groep duikers naar de groene heuvels gekomen om de traditionele nieuwjaarsduik van DiveWise te vieren. Onder het genot van een kopje koffie met gebak zat de stemming er al goed in en werden er plannen gemaakt voor een mooi duikjaar. Daarna was er natuurlijk tijd voor een duik.

Met een watertemperatuur van 7 graden was het niet eens zo een koude duik en hadden de niet duikers het zelfs kouder. Na afloop was er natuurlijk weer de de gluhwein die gretig aftrek vond.

We hopen op een mooi jaar met vele technische duiken. Een gezond 2007, DiveWise 

DiveWise trip naar Hemmoor

Op 7 november vertrok een groepje fervente tech duikers naar Hemmoor om daar een paar duiken te maken in de kreidensee. Van te voren was een onderkomen geboekt vlak bij de duikstek, een mooie plek om bij te komen en de planningen te maken.

De eerste planning werd gemaakt voor Einstieg 3 en de dieptes varieerden van 40 tot 55 meter. Eerst nog even aanmelden bij de receptie van de duikstek en daarna te water.
De Rüttler (Einstieg 3) is een mooie duik met oa een vrachtwagen en een 20m hoog betonnen gebouw wat allemaal te maken heeft met de oude cement groeve.
Na de duik het materiaal verzorgen in het onderkomen en de planningen maken voor de volgende dag. Tussendoor nog even een hapje eten scoren en voldaan naar bed.

Woensdag 8 november vroeg weer op en na het ontbijt de eerste duik. De buddy teams blijven gelijk, Tjerk en Robbert, Niels en Martijn en Jos en Robin.
Dieptes varieren van 35 tot en met 55 meter en na een uurtje staat iedereen weer boven water. Boven water is het een graad of 11 op diepte slechts 5.

Aan de waterkant is er een lunch en plannen we de 2e duik. Na de laatste duik pakt iedereen z'n spullen en kunnen we terugzien op een zeer geslaagd DiveWise uitstapje.
Op naar het volgende evenement...


 

LaRoche Fontaine 4 november

Op zaterdag 4 november was het dan weer zover, onze jaarlijkse trip naar de groeve in zuid Belgie nabij LaRoche Fontaine.

Ondanks de lange reistijd van vele uren was de opkomst wederom behoorlijk, n.l. 10 man. Het weer, het redelijke zicht en de lekkere lunch ter plekke zorgde ervoor dat het een bijzondere dag werd. Na 1 of 2 duiken gemaakt te hebben vertrokken de deelnemers na afloop weer huiswaarts met een voldaan gevoel..

Voor Robbert Wijnandts was het nog een extra leuke dag daar hij zijn opleiding tot IANTD Normoxic Trimix duiker met goed gevold heeft afgerond. Namens DiveWise Technical Diving nogmaals gefeliciteerd en nog vele leuke en vooral veilige technische duiken toegewenst.

 

Drie nieuwe Normoxic Trimix geslaagden erbij :)

Joop Hartlief start opleidingskill duik Groene HeuvelsNormoxic kandidaten en gastduikers

Na een seizoen hard werken aan alle theoriemodulen en duikvaardigheden heeft DiveWise Technical Diving weer drie geslaagden aan de lijst mogen toevoegen.

Martijn Van de Heuvel, Joop Hartlief en Peter Linders hebben vanaf de start in juni dit jaar in ontstuimig Vinkeveen met een windkracht 6 de eindstreep op 7 oktober gehaald, Zij mogen zich vanaf nu terecht technisch duiker noemen. Iedereen namens DiveWise gefeliciteerd.

Vinkeveen 40 meter duik martijn na 50 meter duik in PortofinoHydrateren op decostops

 

Portofino 17-23 September 2006 - Wrakduik week Italie !!

Voorbereiding Mohawk Deerterug van de Genovaop weg naar de UJ 2216

leuke scooterduikMateriaal genoegMartijn in de boeien

In de week van 17 september 2006 was het dan weer zover, wederom een tek duik week in het zeer zonnige Italie, georganiseerd door en onder begeleiding van de beide instructeurs van DiveWise Technical Diving, Robin Bronsteede en Jos Smits.

De groep bestond deze keer uit een gemengd gezelschap van full trimix duikers en een Normoxic Trimix kandidaat. De weersomstandigheden waren ons gunstig gezind zodat zonder al te veel moeite lekker kon worden gedoken vanaf de boot van Portofino Divers. Gedurende de week werden verschillende wrakken (Genova, KT, Cargo, Mohawk Deer, De Haven) aangedaan op diepten tussen 50 en 55 meter met op de laatste dag voor de full trimixers een duik naar 80 meter op De Haven (supertanker voor de kust van Genua).

Iedereen heeft het gedurende deze intensieve week technisch wrakduiken zeer naar zijn zin gehad. Men kan dan ook met een voldaan gevoel en vele leuke herinneringen terugkeren naar Nederland.

De volgende opleidingsweek (Normoxic/full Trimix) zal volgend jaar mei, inmiddels voor de vierde keer, gepland gaan worden. De eerste inschrijving hiervoor is al binnen. Laat het ons tijdig weten indien je aan deze trip wilt deelnemen daar er max 6 duikers mee kunnen.

 

Op weg naar de havenRobin op deco met de ZeuxoDrink pakjes losmaken van shotline

Eric op decostop terug van de KTJos op decostop  Hydrateren op decostops


Jos Smits - IANTD Normoxic Instructor Trainer

Recentelijk heeft DiveWise Technical Diving, als een van de weinige scholen in de Benelux, hun IANTD opleidings programma kunnen uitbreiden, nu tot en met Technical en Normoxic Trimix Instructeur.

Dit alles is mogelijk geworden daar Jos Smits recentelijk de kwalificatie Normoxic Instructor Trainer heeft verworven.

Indien je als Advanced EANx instructeur verder wilt en je voldoet aan de, in de IANTD standards beschreven voorwaarden, kun je bij DiveWise terecht voor je volgende instructeurs kwalificatie.

Indien je interesse hebt neem dat contact met ons op.We zijn i.v.m vakantie vanaf 21 juli t/m 4 aug afwezig. Voor tel. inlichtingen blijven we bereikbaar onder tel nr 06 53978987

 

 

IANTD Instructeurs examens - Mol, Belgie

Op zondag 9 juli j.l heeft DiveWise Technical Diving in samenwerking met de IANTD Benelux instructeurs examens afgenomen.Voor het theoretische les gedeelte werd gebruik gemaakt van de faciliteiten van de IANTD Benelux op het hoofdkantoor van de IANTD Benelux terwijl voor het middag praktijk gedeelte gebruik werd gemaakt van het Zilvermeer te Mol in Belgie.

Robin Bronsteede hadden zich voorbereid op deze dag en moest, naast de eerder afgenomen schriftelijke toetsen, zowel een theorie instructie alsmede een praktijkles verzorgen waarbij deze instructie lessen kritsich werden beoordeeld door een tweetal IANTD Instructor Trainers.

De dag verliep volgens plan en werd met succes afgerond. Robin Bronsteede mag zich dan vanaf nu IANTD Advanced EANx Instructor noemen en zal zijn werk voor DiveWise Technical Diving met veel plezier verder voortzetten.

Beide kandidaten namens DiveWise nogmaals gefeliciteerd met de behaalde resultaten !!

 

 

Nieuwe Inspiration CCR duiker erbij.

Ramon van Santen mag zich vanaf nu rekenen bij de groep van IANTD Inspiration CCR duikers. Na een intensieve cursus met theorielessen, confined BW en een 8 tal buitenwaterduiken heeft Ramon met succes de eindstreep gehaald. Ramon nog vele prettige en vooral veilige duiken met je nieuwe Inspo Vision.

 

Geslaagden Advanced Nitrox opleiding

Na een aantal maanden hard trainen, bestuderen van de theoriestof en zelf oefenen van de skills zijn er weer drie nieuwe IANTD Advanced Nitrox duikers bijgekomen. Joop v/d Wurff, Tjerk Bouwman en Ramon van Santen zijn de gelukkigen die zich met recht Advanced Nitrox duiker mogen noemen. DiveWise wenst hen nog vele veilige en leuke duiken toe en wellicht zien we hen terug in een vervolg opleiding. Nogmaals GEFELICITEERD !

 

Normoxic Trimix en Full Trimix opleiding afronden in Italie (17-23 sept)

Na een succesvolle voorjaarstrip naar onze vaste buitenland wrakduik locatie in Portofino - Italie zullen we wederom, nu voor de derde keer, een midweek technisch duiken organiseren voor de kandidaten Normoxic Trimix en Full Trimix in opleiding. Evt. aanvulling (tot een max van 7 duikers) door al gebrevetteerde technisch duikers is mogelijk.

Op dit moment zijn er al de nodige gegadigden en zullen we nu snel beginnen met bevestigingen en het maken van de nodige boekingen in Italie. Voorrang zal worden gegeven aan kandidaten in opleiding. Voor verdere informatie bel of mail ons.

Advanced Nitrox opleiding, Skills duiken S3 en S4 in Oostvoorne

Het was er een prima dag voor om af te reizen naar het Oostvoornse meer om aldaar de Advanced opleiding verder voort te zetten met nog een tweetal skills duiken. Na wat bijslijpen (en de nodige rek oefeningen thuis) van de eerder aangeleerde skill "valve shut down" verliep deze oefening, alsmede het af en aandoen van de stage, naar behoren. De uitdaging bleek toch te zitten in de komplete opstijging met daarin het beheer van de runtime tabel, gasswitch en het oplaten van de DSMB.

Zoals de foto's duidelijk laten zien werd hierover nog druk van gedachte gewisseld na de nodige feed-back van de begeleiders. Iedereen gaat nu de komende tijd stevig oefenen om zijn vaardigheden op noemer te krijgen waarna midden Juli de afsluitende duik(en) gemaakt zullen gaan worden voor het begeerde brevet. Succes iedereen !!

 

Trimix opleiding met succes afgerond

Voorbereiding en planning !op weg naar De HavenSupertanker De Haven

DiveWise Technical Diving heeft de eerste full Trimix cursist gebrevetteerd !!

Na succesvol afronden van het laatste deel van deze opleiding heeft Robin Bronsteede als eerste van zijn groep dit brevet in Italie met vlag en wimpel behaald, na het voltooien van de nodige skills op grotere diepten tot een maximum van 70 meter gedurende zijn laatste opleidingsdag.

Gedurende deze week is er naast het opleiden ook nog voldoende tijd geweest om te duiken op de prachtige wrakken die Italie kent waaronder:

De Genova, 50-60 meter

UJ 2216 (KT), 60 meter

Mohawk Deer, 50 meter

De Haven, max. 80 meter

We kunnen met veel plezier en voldoening terugkijken naar een zeer geslaagde Trimix week en kijken uit naar de volgende die er zeker zullen komen.

UJ 2216 (KT) luchtafweergeschutUJ 2216 (KT) op 58 meterUJ 2216 (KT) -  mast

 

Trimix opleiding Portofino - mei 2006

St Margherita Ligure HarbourPortofino DiversPortofino divers

Voor het afronden van de trimix opleiding is DiveWise afgereisd naar Portofino Italie. Dagelijks werden er duiken gemaakt naar dieptes van over de 60 meter. Op de eerste dag werden ze getrakteerd op een flinke golfslag, maar vanaf de tweede dag was het genieten van de zon, een vlakke zee en natuurlijk de prachtige wrakken.

Om optimaal profijt te hebben van de bodemtijd werden Zeuxo ADV14 scooters van Suex ingezet. Van maandag t/m donderdag wordt er gedoken vanuit de haven van St. Margherita Ligure en vrijdag staat de supertanker "Haven" op het programma.

iemand moet het toch doenscooter bobdecostop met toys for the boys

 

Nieuwe cursussen DiveWise Technical Diving begonnen !

Na een paar maanden winterstop zijn de nieuwe opleidingen bij DiveWise inmiddels alweer in volle gang. Op dit moment loopt er weer een advanced Nitrox opleiding met een 4 tal gemotiveerde cursisten die de opl begin Juni zullen afronden. hierna volgt er een nieuwe Technical Normoxic opleiding voor diegene die er klaar voor zijn.

In de eerste week van Mei wordt tevens de full Trimix opeliding op onze vaste buitenland stek in Italie afgerond in combinatie met een fantastische wrakduik vakantie aldaar. Meer hierover volgende maand.

In Mei zal ook weer een start worden gemaakt met de CCR Inspiration opleiding waar inmiddels de eerste inschrijvingen voor binnen lopen.

Kortom het seizoen is weer volop begonnen en we kijken uit naar vele leuke duiken en cursussen samen met onze cursisten.

 

Advanced Nitrox confined sessie briefing confined adv nitroxDSMB oplaten

 

Kersverse IANTD Divemaster/Diver SuperVisor erbij!

Robin Bronsteede heeft zijn IANTD Divemaster en Diver Supervisor behaald!!

Na een leertraject van zo'n 4 maanden heeft Robin met goed gevolg bovenstaande brevetten behaald. Een mooie prestatie. DiveWise heet Robin als nieuw staflid van harte welkom.

ADV Nitrox confined briefingAdv Nitrox 40 meter duik V Veen jan 06Robin Bronsteede in deco op De Haven - Italie

 

Twee nieuwe Advanced Nitrox duikers erbij!!

Op zaterdag 28 januari werd de advanced nitrox opleiding voor Martijn v/d Heuvel en Ferdinand Luttikhuizen met succes afgerond na een duik naar 40 meter. Het is voor hen een leerzame maar wel koude opleiding geweest in nov/dec/jan met vandaag een ijzige wind en buitentemperatuur van min 6 graden celcius. De bikkels hebben wel volhardend doorgezet en mochten met trots hun brevet in ontvangst nemen. Nogmaals gefeliciteerd beiden.

Adv Nitrox in het zwembadSkills training Advanced Nitrox in Dec 0540 meter duik V Veen

 

DiveWise Nieuwjaarsduik 2006 Koud maar gezellig.

De zondag 15 januari was het dan weer zover, de traditionele nieuwjaarsduik in De Groene Heuvels te Bergharen, de thuisplas van DiveWise Technical Diving.

Rond 10.30 werd iedereen welkom geheten met een kop koffie met wat lekkers erbij. De weersomstandigheden waren goed (zonnig) maar wel ijzig koud door de straffe wind die de gevoelstemperatuur behoorlijk omlaag bracht. Dit mocht echter de pret niet drukken en na zo'n half uur gingen de meeste toch richting het water voor een duikje van een half uur.

Nadat iedereen weer boven water was werd er door de catering warme gluhwein verzorgd die behoorlijke afname genoot. Het evenement werd door iedereen weer als leuk ervaren en er werden weer volop plannen gemaakt voor het nieuwe duikjaar.

Nogmaals, iedereen de beste wensen en dat het maar een goed en gezond 2006 duikjaar mag worden.

 

Nieuwjaars receptie met flinke opkomstook nog duiken uiteraardgluhwein mag wederom niet ontbreken na de duik

 

DiveWise tek duikmiddag in Vinkeveen goed bezocht.

DiveWise duikevenement in V veen50 meter duikFinal check

Op zaterdagmiddag 3 december j.l heeft DiveWise Technical Diving wederom een tek duik event, in samenwerking met onze vaste partner voor deze locatie - Scuba Diving Vinkeveen, georganiseerd.

De opkomst was ivm het wat minder goede weer prima te noemen en er kon 1 bootafvaart worden gerealiseerd. Gezien het hoge kwalificatieniveau werd er door iedereen een duik gemaakt naar 50 meter waar de temperatuur slechts 6 graden was. Na een runtime van zo'n 43 minuten was iedereen weer boven water en kon er, onder het genot van een kop warme chocolademelk met slagroom, worden begonnen met de debriefing en sterke verhalen.

De volgende door DiveWise georganiseerde duik, zal de traditionele nieuwjaarsduik zijn (voor DiveWise cursisten en ex. cursisten) op zondag 15 januari a.s. in De Groene Heuvels te Bergharen (de thuisplas van DiveWise Technical Diving, waar menigeen zijn tek opleiding is begonnen).

Schrijf deze datum maar vast in jullie agenda!!

 

DiveWise tek duikdag in La Roche Fontaine - Belgie

Voorbereidingen Alles klaar voor een leuke duikDecogassen checken

Het was voor de meeste mensen, afgelopen zondag 13 november, erg vroeg opstaan om op tijd op de afgesproken locatie in Zuid Belgie te komen. Deelnemers aan het evenement kwamen uit diverse lokaties in NL zoals Almere, Oss, Rosmalen, Geldrop, Tiel, Vlijmen enz. Het lange rijden, voor sommigen tot wel zo'n 4,5 uur, mocht hen niet verhinderen toch naar deze leuke locatie in Blegie te komen voor 1 of 2 duiken.

Het weer en de stemming onder de duikers was uitstekend en na een lange inschrijf procedure en betaling konden we ons gaan voorbereiden voor de eerste ochtend duik. De samenstelling van de groep was divers, waardoor er op verschillende diepten werd gedoken (vanaf Adv Nitrox t/m Full Trimix). Na een opwarm periode en een lekkere lunch werd er door een aantal deelnemers een tweede duik gemaakt, waarna rond 16.00 uur aan de terugtocht kon worden begonnen.

Iedereen, zonder uitzondering, heeft deze dag en het initiatief van DiveWise erg gewaardeerd en gaf aan te wachten op een volgende uitnodiging. We zullen zeggen tot de volgende keer dan maar....

opwarmen en voor de inwendige mens zorgen hoort erbijwat een leuke afdaling he!La Roche Fontaine pur sang

 

Vijf nieuwe EANx/Trimix blenders erbij - gefeliciteerd allemaal !!

Op zaterdag 5 november is er weer hard gewerkt aan het behalen van de EANx en Trimix Blender certificaten. Het programma bevat een theorie- en een praktijk gedeelte waarin de nodige kennis en vaardigheden worden aangeleerd om op een veilige wijze alle mengsels te maken die nodig zijn voor een technische duiker. Tevens wordt er, op een zeer praktische wijze, ingegaan op het zuurstofschoon maken van flessen en kranen. De dag werd als zeer leerzaam en prettig ervaren met een hoog praktisch toepasbaar gehalte. De geslaagden zijn:

Joop Hartlief - Emmen

Joost van Kleef - Tiel

Emiel Smits - Rosmalen

Erik van Leur - Oss

Toine Peeters - Horst

Blender cursusBlender cursus 2optoppen

 

Toine Peeters IANTD Inspiration duiker!!

Na de nodige theoretische instructies en een intensieve training in het zwembad en buitenwater heeft Toine Peeters op 31 Oktober j.l zijn module 1 brevet behaald op de Inspiration CCR. Gefeliciteerd Toine!!

Inspiration cursus - confined laatste duik op 40 meterskills in de groene heuvels - bergharen

 

DiveWise start opleiding voor DiveMaster en Technical Diver Supervisor!

In october, november en december zullen we een opleiding verzorgen to Divemaster gevolgd door Technical Diver Supervisor. Inschrijvingen staan open voor diegene die hierin interesse hebben. Voor instroomeisen zie de IANTD standards in de download pagina of neem even contact met ons op.

 

Tek duikweek in Portofino (Italie) groot succes!!

 

 

Van 12 t/m 16 september heeft DiveWise Technical Diving in samenwerking met Portofino duikers een tek duikweek georganiseerd voor ex. cursisten en cursisten in opleiding. De weersomstandigheden waren perfect evenals de wrakken die op verschillende diepten werden bezocht.

Hoogtepunt van de week betrof een bezoek aan het wrak van de supertanker "De Haven" voor de kust van Verazze (dicht bij Genua) die op een diepte van max. 80 meter ligt.

Tijdens de Tek. week heeft Gerard Baltussen tevens zijn opleiding tot Technical/Normoxic Trimix duiker met goed gevolg afgerond, waarna hij de tijdens zijn opleiding aangeleerde skills en kennis direct heeft weten te benutten gedurende de rest van de duikdagen.

Nogmaals gefeliciteerd Gerard met het behalen van je nieuwe kwalificatie!!

 

Supertanker - DE HAVEN - (35-80 meter)

 

Twee kersverse IANTD Normoxic Trimix duikers erbij!!

Na een stevig opleidingstraject van een aantal maanden, zijn op vrijdag 22 juli Robin Bronsteede en Toine Peeters geslaagd voor hun Normoxic Trimix brevet. De derde cursist uit de groep Robbert Wijnandts heeft door ziekte wat vertraging opgelopen maar zal binnenkort ook zijn IANTD Normoxic Trimix opleiding afronden. Nogmaals gefeliciteerd Robin en Toine!!!

 

Weer drie nieuwe IANTD EANx Divers erbij

Begin Juli heeft DiveWise weer drie nieuwe EANx divers afgeleverd. NA de nodige theoretische informatie, een examen en twee praktijk buitenwaterduiken zijn Jeroen Simons, Terence de Haseth en Sander Cock geslaagd voor dit brevet en kunnen ze volop gebruik gaan maken van de voordelen die het Nitrox duiken hen biedt. Gefeliciterd allemaal !!

 

EANx Diver opleiding

DiveWise Technical Diving organiseerd op 27 juni, 4 en 5 juli een EANx Diver opleiding te Beuningen met de praktijk duiken in De Groene Heuvels te Bergharen. Er zijn nog een paar plekken vrij!!

Voor inschrijvingen bel of mail ons

 

Opleiding tot IANTD full trimix duiker.

Wij verzorgen vanaf nu de IANTD opleiding tot Full Trimix duiker. Dit opleidings programma wordt in Nederland gestart en voor de diepere duiken afgemaakt in het buitenland (Frankrijk, Italie of Egypte). Het programma bereidt duikers voor om veilig te kunnen duiken tot diepten van 100 meter. Voor info mail of bel ons!!

 

Vanaf nu de IANTD opleiding voor de Inspiration CCR rebreather mogelijk bij DiveWise.

Vanaf nu kunnen wij tevens het volledige IANTD programma voor de Inspiration CCR rebreather aanbieden. Deze opleiding bevat naast een gedegen theoretisch deel, eveneens een confined (zwembad) gedeelte en een 8-tal buitenwater duiken. Voor meer informatie neem contact met ons op.

 

Cavalaire Trimix stage.

Van 30 april t/m 5 mei werd er weer een Trimix stage georganiseerd door de IANTD Benelux waarbij werderom een 6 tal nieuwe IANTD Trimix duikers zijn geslaagd.

Tevens zijn er gedurende deze Trimix stage twee nieuwe IANTD Trimix Instructeurs geslaagd Beide Instructeurs Jos Smits en Maarten Ramon hebben na een zeer zware week, met de nodige uitdagingen, het totale opleidings traject met goed gevolg afgerond en hebben nu de IANTD full Trimix Instructor kwalificatie op hun naam staan.

Instructeur stage mei 2005 - Cavalaire sur Mer

 

 

 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website