Feedback Cursisten

Inspiration CCR - Hans Heesakkers

In 1982 begon ik als 16jarige te duiken. In de loop van de jaren heb ik me in vele facetten van de duiksport verdiept maar mijn echte passie is wrakduiken! Om de duiktijden op de Noordzee te verlengen, haalde ik in 1999 mijn Nitrox Instructeursbrevet bij Roel Nizet. Tijdens deze 1 op 1 cursus dook Roel met de Inspiration rebreather en raakte ik gefascineerd door de mogelijkheden die dit staaltje nieuwe engineering zou opleveren voor de duiksport. Ongevallenrapporten en prijs schrikten mij af.

Begin 2007 raakte ik overuigd dat de pas geupgrade Inspiration met Vision electronics software de Inspiration volwassen had gemaakt en dat ik me wel over de financiele barriere heen kon zetten. Als duikinstructeur ben ik er sinds jaren van overtuigd dat de kwaliteit van de opleiding met name bepaald wordt door de Instructeur en dat opleiden niet alleen feiten-overdracht is maar ook het bijbrengen van de juiste attitude. Ik besloot daarom Jos te interviewen voordat ik me aanmeldde bij de opleiding. Tijdens onze ontmoettingen in het voorjaar van 2007, werd het me duidelijk dat Jos een gepassioneerd Inspiration instructeur is die ook de juiste attitude serieus neemt. 23 Augustus 2007 kwamen de units van Gerard en mij aan en konden de buitenwatertraingen beginnen. De eerste duik gingen we met 3 inspo's het water in. Wat een ervaring! Absolute stilte, een snoek op 3 cm afstand en na 25 jaar weer de uitdaging te leren trimmen en opstijgen. Op 13 September in Hemmoor mocht ik afzwemmen. Dat hebben we 's avonds gevierd met een hele club Divewisers.

Intussen heb ik meer dan 8 "vlieguren" op de Inspiration zitten en geniet nog steeds met volle teugen. Deze winter ga ik flink wat vieguren maken zodat ik voldoende routine heb voor mijn wrakduiken volgend jaar. Iedere duik verbaas ik me weer hoe dichtbij vissen komen. Tijdens een van mijn laatste duiken ben ik "afgezogen" door 3 steuren van 1,20 meter terwijl mijn OC collega's op 3 meter afstand verlekkerd toekeken.

Thanks Jos!

Hans Heesakkers

 

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website