Feedback Cursisten

Michael in ChepstowMichael Verheijen
Full Trimix opleiding

Na het behalen van diverse brevet in specialisaties binnen het recreatieve duiken, werd mijn aandacht getrokken door het technische duiken. Toen ik tijdens een diepe recreatieve duik, een probleem moest ervaren kwamen mijn buddy en ik tot de conclusie dat we gewoon tegen een grens aankwamen wat we met onze huidige opleiding niet konden verantwoorden. Hierdoor ben ik gaan zoeken hoe ik mijn volgende stappen kon maken omdat soort duiken toch te maken maar dan wel met zodoende veiligheid ingebouwd.

Na een tijdje zoeken kwam ik in contact met Jos Smits van DiveWise. Na een lang kennismakinggesprek, was het duidelijk dat Jos en Robin de aangewezen personen waren die me verder konden helpen in mijn duikontwikkeling. Het vervolg op mijn recreatieve duikopleiding was de normoxic trimix cursus. Tijdens deze opleiding bleven er natuurlijk nog altijd vragen hangen over waarom die 60 meter en hoezo alleen maar een TX20/25. Als logisch vervolg op deze stap heb ik in overleg met mijn normoxic buddy besloten om ook de Full Trimix Cursus te doen, dit als afsluiting van ons opleiding traject OC-duiker.

Michael VerheijenTijdens de Full Trimix cursus kwamen alle theoretische facetten en praktische skills van de Normoxic cursus weer voorbij, echter deze werden aangevuld met een extra decogas en het travellen. Na een aantal ondiepe oefenduiken was het tijd om het diepere stuk in te zetten. Tijdens deze diepe duiken lag de aandacht eigenlijk op het duiken in team verband, en het handelen van de taskload. In de eerste duik naar 50 meter kregen we als team direct al een goede real life situatie voorhanden. Na deze indrukwekkende situatie komt echt de kracht van Jos en Robin pas echt boven drijven, in de evaluatie na de duik werden uitgebreid de ruimte genomen om deze noodsituatie door te nemen en het handelen van de groep te bekijken. Hierdoor heb je door de hele situatie zoveel geleerd dat je als duiker je er veilig bij voelt om verder te gaan.

Natuurlijk moesten er na de 50 meter duiken ook duiken gemaakt worden naar 70 meter. Voor deze duiken we de low budget bestemming Chepstow (UK) gekozen. Okay ik geef toe het klinkt niet zo super als een cursus afronden in Egypte of zo, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de omgeving waarin we verbleven en de bijbehorende rust. Daarnaast is de NDAC een prima locatie voor het maken van diepe duiken. Met een gezonde dosis spanning begonnen we aan de diepe duiken. De duiken naar 70 meter liepen als team lekker en de runtime werd mooi afgewerkt, waarbij altijd nog kleine puntjes voor verbetering overbleven. Terwijl we lekker rustig hingen te decomprimeren op 6 meter, kwamen Jos en Robin ineens langs met het laatste woord: Geslaagd!!!.

Jos en Robin hebben tijdens dit traject wederom laten zien waarvoor de keuze om richting DiveWise te gaan de goede is geweest. Hun motivatie en passie om duikers te helpen bij het ontwikkelen van hun duikervaring, zelfs als het soms betekent dat kritiek nodig is, is wat mij bij een vervolgstap weer bij DiveWise zal terugbrengen. Jos en Robin bedankt voor dit mooie maar vooral leerzame traject!!! Tot aan de waterkant.

Michael Verheijen

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website