Feedback Cursisten

GroepsplanningRemco Zwemer
Full Trimix opleiding

Na wat jaren( als beroeps millitair) te hebben gespendeerd in de Cariben (1995), was ik besmet met het duikvirus. Daar is een vervolg op gekomen in Nederland, wat me een hoop plezier heeft opgeleverd.

Het aantal duiken werd steeds meer maar ook dieper, daar kwam ook de eerste echte (te)diepe duik op lucht om de hoek, de polonysian op malta…48 -64mtr. Zo bleek dus dat in deze recreatieve hoek het juiste antwoord op mijn vragen niet bevredigend beantwoord kon worden en ik verder moest zoeken naar een professioneel passend antwoord. Na deze duik realiseerde ik me ook maar al te goed, dit is niet de juiste manier om dit soort duiken te maken. Dus heb ik de Adv Nitrox opleiding in Nederland gevolgd en dat smaakte naar meer.

Uiteindelijk ben ik bij Jos en Robin terecht gekomen en na een paar intensieve intake gesprekken over “wat wil je nu eigenlijk” de knoop doorgehakt en begonnen met de Normoxic trimix opleiding. Mijn drijfveer was enerzijds het duiken en anderzijds de theorie om het allemaal te bevatten en te doorgronden. Een voorwaarde was voor mij wel dat het geen brevetje scoren mentaliteit moest zijn….Nou daar zat ik dus bij Divewise meteen goed mee.

Het Normoxic Trimix traject was erg leerzaam. Ik was er nu ook al uit dat diepe duiken met flessen, dat moest nog beter kunnen. Dus dacht ik al aan langzaam aan een RB opleiding. Maar na mijn buddy weer eens gesproken te hebben bleek die het OC traject voort te willen zetten in de vorm van een Full trimix opleiding. Het leek mij een slimme zet om daar in mee te gaan en mijn ervaring en kennis mbt diep duiken nog verder uit te breiden alvorens aan een RB te beginnen.

Zo werd de Full trimix opleiding dus gestart, wat weer voor de nodige leerzame momenten heeft gezorgd. De nadruk van deze opleiding ligt duidelijk op veiligheid, teamwork, plannen, en taskload beheersen. Na nodige oefenduiken in Nederland om onze skills te verbeteren zijn we een weekendje naar Hemmoor gereisd om daar de puntjes op de” I” te zetten. Uiteindelijk zijn we voor onze laatste duiken naar de NDAC in Chepstow (Engeland) gegaan. Daar werden de laatste duiken gemaakt op een prachtige oefen locatie in werkelijk een schitterende omgeving.

Bij het brevet kregen we allemaal een “persoonlijke“ boodschap mee om zo een nog betere duiker te kunnen worden.

Ik heb dan ook niets dan lof voor de manier en het niveau waarop jullie legeven, Jos en Robin, bedankt!

Remco Zwemer
Goes

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website