Feedback Cursisten

Wil van Campen
JJ CCR

Als Padi Tec trimix duiker en instructeur heb je al wat mee gemaakt wat betreft duiken en kun je over veel facetten mee praten wat technisch duiken leuk maakt, maar als je nog meer uit je duiken wil halen en aan een nieuwe uitdaging toe bent is een rebreather een leuk vervolg en uitbreiding. Ik zelf was al enige tijd aan het twijfelen of ik er wel aan moest beginnen, het is tenslotte toch een behoorlijke uitgave waar je over praat. Mijn beslissing om een JJ CCR aan te schaffen is ook niet over een nacht ijs gegaan,maar wel doordacht en ik heb een vergelijking gemaakt met andere rebreathers. De contralongen achter, een vrije voorkant met standaard backplate en de mogelijkheid om verschillende grote cilinders te monteren hebben voor mij de doorslag gegeven.

Nu ik mijn MOD 1 heb afgerond ben ik nog zekerder over mijn keuze en ik ben er erg gelukkig mee.

De opleiding is voor mij ook erg goed en strak verlopen, als ervaren duiker is het niet makkelijk om je gewoontes te veranderen, maar met de juiste feedback en tips van Jos en Robin ben ik erg snel gewend geraakt om met een rebreather te duiken en de juiste procedures te volgen.

Het opleiding schema zat erg goed in elkaar, je wilt tenslotte toch zo snel mogelijk met je unit gaan duiken en terwijl ik moest wachten tot de unit geleverd werd hebben we de theorie al gedaan.

Vervolgens een dag naar de Duiktoren in Enschede met je nieuwe rebreather om daar onder gecontroleerde omstandigheden de skills aan te leren en ik had geluk dat het erg rustig was, dus voldoende ruimte en tijd om in alle rust te wennen en goed beslagen aan de 4 buitenwater duiken te beginnen. Deze duiken werden verdeeld over 2 dagen en Robin was mijn instructeur.

Het helpt enorm als je een goed gemotiveerd opleiding team hebt en ik ben ook erg blij dat ik bij Divewise technical diving terecht gekomen ben. De aanpassing probleempjes die ik heb gehad werden snel en accuraat opgelost en ik ga nu met een gerust hart training uurtjes maken om straks mijn MOD 2 te halen.

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de opleiding en uiteraard ook over mijn JJ CCR en verwacht nog veel bubble vrije duiken te maken en ik bedank Jos en Robin voor de duidelijkheid en kwaliteit.

Wil van Campen

 

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website