Feedback Cursisten

Wil van Campen
JJ CCR Full Trimix

In 2014 heb ik de keuze gemaakt om met een rebreather te gaan duiken, ik was toen full trimix duiker/instructeur.

De keuze werd voornamelijk bepaald door de plaatsing van de contralongen,nl achter me zodat voorkant vrij blijft net als ik gewend ben met OC.

De keuze werd een JJ CCR en we zijn er meteen mee aan de slag gegaan.Na een jaar lekker geoefend te hebben vond ik dat er een niveau dieper mee gedoken kon worden en met Jos de Mod 2 cursus ingepland.

Samen met Natasja en Thomas van Rompaey hebben we leuke trainings duiken gemaakt en de 2 afsluitende duiken hebben we in Hemmoor gedaan.

weekend op en neer en overnachten in een huisje tegen de Kreidsee aan en we waren klaar voor het grotere werk en dat hebben we ook gedaan.Duiken in Sardinie tot 60 mtr waren nu prima te doen en de gaskosten scheelde veel.

Nu weer een jaar later 2016 en de nodige training uren verder vonden we ( Thomas,Natasja en ik) dat ook Mod 3 gehaald moest worden en we hadden al snel besloten dat we weer bij Jos Smits van Divewise moesten zijn om deze Mod 3 snel en soepel te laten verlopen en het vertrouwen dat dit goed zou komen was er al vanaf het begin. Een zaterdag in de duiktoren van Enschede was een prima start om de skills weer te herhalen en uit te breiden met geblindeerd stages terug te vinden en weer aan clippen,erg leuk om te doen en zo leer je blindelings je materiaal kennen.

Wederom een weekend in Hemmoor om 50 mtr duiken te maken en als afsluiter zijn we naar Engeland gegaan om 60 en 70 mtr duiken te maken.

Ik was eerst niet echt overtuigd van de locatie, een oude mijn afgraving in Chepstow (Wales) maar na aankomst blijkt dit beeld niet terecht.

Overnachten bij 2 ontzettend aardige mensen die een heerlijk ontbijt voor je maken en de locatie met uitzicht was prachtig.Dit kwam ook goed uit,we hadden op de heenweg behoorlijk veel file gehad en waren dus blij dat we er waren en ze hadden zelfs al een restaurant voor ons gereserveerd. De duiken in de groeve waren prima te doen met goed zicht en logistiek zat het ook goed in elkaar.

Vulstation en restaurant waren aanwezig en prima voor elkaar en dat blijkt ook wel aan het groot aantal duikers dat hier komt (tek) duiken.

We hebben hier 2 erg goed verlopen duiken gemaakt,60 en 70 mtr op 2 dagen en onze Mod 3 was dus dik verdiend.

Een afsluitend etentje en een goede nachtrust verder weer terug naar huis en deze reis loopt wel voorspoedig en de boottocht in het midden zorgt ervoor dat je uitgerust aan het tweede deel van de reis kunt beginnen.

Tot slot wil ik Thomas en Natasja van Rompaey bedanken voor de fijne samenwerking en uiteraard Jos Smits van Divewise voor zijn talent om mensen op een ontspannen manier naar dit niveau van duiken te brengen,met uiteraard een prima advies in de aankoop van zo'n erg fijne rebreather.

Wil van Campen

 

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website