Feedback Cursisten

Jan Mulder

De opleiding heb ik samen met Roel Vermelis afgerond in Hemmoor - Noord Duisland. Het behaalde brevet kwalificeert ons om met de JJ rebreathers te duiken met een Trimix mengsel tot op een max. diepte van 60 meter.

Het zou bijna niet doorgaan doordat een cursist had afgezegd. Na een hoop regelen en bellen heeft Jos het toch voor elkaar weten te krijgen... gelukkig maar haha en is Roel erbij aangehaakt.

Het was best spannend om na de nodige 30 meter skills duiken nu een aantal diepere duiken te maken. De 1e duik was op 54 meter en de 2e bracht ons naar 56 meter.

Na een behoorlijke zwempartij aan de oppervlakte kwamen we aan bij ons duikobject voor onze laatste duik. Een verticale afdaling langs een shot line (touw met drijver aan de oppervlakte) er leek bijna geen eind aan te komen, wat een diepte. Eenmaal beneden zagen we een patrouille boot die daar geheimzinnig ons opwachtte. Mooi object en was het extra zwemmen meer dan waard. We waren 20minuten op de bodem.

Op de rebreather kun je enigzins met elkaar praten, de hoge pitch van onze stemmen door het heliumgas was dan ook hilarisch (het kind in mij was weer even terug haha) de terugweg duurde 30minuten door de benodigde deco's die we moesten maken. Naar beneden was 3 minuten haha. Het was een geweldige ervaring, iets waar niet voor niets een behoorlijke voorbereiding, planning, metingen en de juiste mindset aan voorafgingen.

 

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website