Feedback Cursisten

Onno ReurinkOnno Reurink
Advanced Recreational Trimix opleiding

IANTD? Ik had er tot een jaar terug nog nauwelijks van gehoord. En ineens, zoekend naar de mogelijkheid om het recreatieve duikplezier te verleggen naar de meer technische kant van mijn hobby, kwam ik op deze afkorting terecht. International Association Nitrox and Technical Divers. Hoeveel duidelijker moet het worden om weten dat hier Nitrox cursussen gegeven worden? En daar was ik dus precies naar opzoek!

Jos, een erg rustige en een duidelijk door de wol geverfde instructeur, brengt alles op een prima tempo bij. De "valve drill" oefeningen, het afleggen en weer omdoen van de 7 liter EAN50 stage en nog een heleboel andere leerzame zaken worden aangeleerd. Ook naast de vaste stof vertelt Jos interessante wetenswaardigheden. Na het afronden van deze cursus smaakte het al direct naar meer.

Het vervolg kwam dan ook al snel: de advanced recreational Trimix cursus. "Trimix" zeg je? Maar dat is toch allemaal erg ingewikkeld?? Het valt best mee! Deze cursus borduurt voor een gedeelte voort op de voorgaande cursus en vergt natuurlijk wel een ietwat extra rekenwerk. In een rap tempo worden de voor- en nadelen van Trimix duidelijk en zul je jezelf bekwaam zien worden in het houden aan de maximale opstijgsnelheid en het gebruik van ademgas waar wat meer aandacht bij komt kijken.

Toegegeven, we zijn niet ineens geslaagd. Inderdaad, jet krijgt het brevet echt niet kado! Het DIR boeitje werkte niet altijd even mee en een poging tot communicatie onderwater blijkt soms toch nog tot verwarring te leiden. Des te belangrijker te beseffen dat het oefenen dan ook na het halen van de cursus gewoon door gaat. De enige juiste volgorde volgens mij: opdoen van de theoretische kennis, dan de praktische instructie en daarna... Oefenen, oefenen, oefenen..!

Veel duikplezier,
Onno Reurink.

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website