Feedback Cursisten

Robin BronsteedeRobin Bronsteede
Full Trimix opleiding

Na het behalen van m'n Adv. Nitrox had ik al aardig de smaak van het technisch duiken te pakken. Het volgen van de Tech/Normoxic opleiding was toen eigenlijk een logisch vervolg. Tijdens de trip naar Italie in september 2005 heb ik volop genoten, maar tevens gemerkt dat er meer was. Hoe zou het zijn beneden die 60 meter en waarom alleen een Tx20/25 mengsel gebruiken, waren vragen die vaak door mijn hoofd schoten.

Toen in het voorjaar van 2006 weer een Trimix-opleiding zou starten wist ik het zeker, dat was de kans om antwoord op mijn vragen te krijgen. Het zou me de vrijheid geven om de gassen te gebruiken toegesneden op de duik die gemaakt zou worden. Met nogmaals een reisje naar Portofino in het verschiet, was de keuze snel gemaakt.

De opleiding was wederom goed in elkaar gezet en onder begeleiding van Jos werden de skills beter en beter ingeslepen. Het gebruik van een 2e stage werd geintroduceerd en ook werd de theorie nog verder uitgediept. Het plannen kreeg nog meer aandacht, daar je nu geen standaard mengsel meer hebt.

Het was een geweldig mooie ervaring en het idee dat de onderwaterwereld voor je open ligt is wel heel bijzonder. Ik heb het gevoel dat door deze opleiding alles een nog beter plaatsje heeft gekregen en dat het je een nog meer verantwoorde duiker maakt voor duiken tot 100 meter

Robin Bronsteede

<- terug naar overzicht 

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website