PLB
Personal Locator Beacon

Stel je eens voor dat je na een duik weer boven komt en je merkt dat de boot vertrokken is zonder jou, of dat je onopgemerkt bent weggedreven op de stroming gedurende het maken van je decostops…….

Verder afdrijven en hypothermie (onderkoeling) staan vervolgens op het menu met mogelijk fatale afloop.

Tegenwoordig zijn er prima oplossingen om je als duiker op groot open water een mogelijkheid te bieden om teruggevonden en gered te worden uit deze geschetste benarde situatie.

De oplossing voor de recreatieve en technische duiker is het bij je dragen van een zgn. PLB (Personal Locator Beacon).

DiveWise Technical Diving is sinds augustus 2009 geregistreerd als verkooppunt van SEAMARSHALL en heeft de SEAMARSHALL PLB in het productaanbod opgenomen om op deze wijze de door hen opgeleide duikers (en anderen) tegen deze ongewenste situaties te beschermen.

De PLB unit is uiterst compact (73mm x 70 mm x 29 mm) en weegt slechts 150 gram is zeer robuust en is speciaal ontwikkeld voor duikers en overige watersporters. Het toestel kan zonder extra behuizing direct worden ingezet tot een diepte van 100 meter (getest tot 300m). De unit wordt in een optioneel leverbare neopreen hoes geleverd met een batterij die pas na ongeveer 5 jaar vervangen hoeft te worden.

Bij calamiteiten wordt de unit manueel geactiveerd waarna een signaal wordt uitgezonden op de 121,5 MHz frequentie die wordt herkend door alle wereldwijd opererende SAR diensten. Tevens zal de aan het toestel bevestigde antenne een SOS lichtsignaal geven wat zeker in de avond de zichtbaarheid vergroot (Het toestel heeft in de geactiveerde stand een capaciteit van ongeveer 30 uur).

Het signaal kan worden opgepikt door een ontvanger aan boord van een boot (2-3 zeemijlen) of door een SAR helikopter (25-30 zeemijlen).

De PLB kan tevens optioneel worden geleverd met een speciaal door AP Diving ontwikkelde SMB (Boei) die is aangepast om de PLB en de antenne onder te brengen waardoor het ontvangst bereik aanzienlijk wordt vergroot. In geval van nood kan deze boei evt. al vanaf een wrak worden opgelaten.

 

 

Prijzen (incl. BTW)

  • PLB incl neopreenhoes: € 299,-
  • Optionele SMB: € 65,-

Voor meer informatie over PLB’s kijk op onze website onder downloads of op www.seamarshall.com

Voor bestellingen en overige informatie neem contact op via mail technicaldiving@divewise.nl of telefonisch 024-6772696.

024-6772696     024-6772696     technicaldiving@divewise.nl 
Ga naar de IANTD Website